Nieuws

BredaGym organiseert succesvolle regiokwalificatie in nieuwe sporthal 'de Kragt'

door
Voor het eerst mocht BredaGym een wedstrijd organiseren in de nieuwe sporthal van Breda; Talentencentrum de Kragt.
Veel ruimte op de wedstrijdvloer, een gezellige sfeer met veel vrijwilligers en succesvolle prestaties van onze eigen turnsters maakte dat het een succesvol weekend werd.

Omdat deze wedstrijd door BredaGym georganiseerd werd, werden ook veel van onze eigen turnsters op deze wedstrijd ingedeeld.
De mooie nieuwe turnpakjes waren dan ook elke wedstrijdronde wel ergens terug te zien, en vooral ook veelvuldig op het podium.

In de middenbouw niveau 2 moesten Inge, Isabella en Eva het dit maal met z'n drietjes doen, omdat teamgenootje Noor van Turnschool Zeeland ziek moest afmelden.
Dit betekende dat alle cijfers meetelde. Het was dan ook ontzettend knap dat zij, ondanks deze nadelige teambezetting, het zilver wisten te veroveren. En dat met slechts 0,05 punten achter de nummer 1.
Het was Isabella Senary die met een topscore van 54,55 punten de beste turnster was. Ze eindigde individueel als eerste, zelfs boven turnsters die al twee jaar ouder zijn. Ook in de wedstrijdronde erna, kon niemand aan haar score tippen. Daarnaast eindige ook Eva Barendse op een knappe individuele 3e plaats met een mega score op de vloer. Inge Jabocs eindigde individueel ook in de top 10.

In de middenbouw niveau 3 mocht het team BredaGym/Inion bestaande uit Tessa, Sofie, Rania en Merel (Inion) het hoogste podium betreden. Zij kregen het goud omgehangen met ruim 2 punten meer dan hun tegenstanders. Sofie is pas twee weken geleden aansloten bij dit team, toen bekend werd dat er een teamgenootje vroegtijdig afhaakte. Een knappe prestatie dus dat zij het team al zo goed wist te versterken en zelfs het tweede punt op brug scoorde.
Tessa mocht individueel het brons in ontvangst nemen, ondanks een misser op het onderdeel sprong.

In niveau 4 was er brons voor het team van Uma, Liva, Keet, Nina en Shanevely en werd het team van Keet, Suus, Lana, Vieve en Wies 4e.
Individueel won KeetvdV bij de pupillen 3 het zilver, waar Vieve het zilver won bij de pupillen 1. Liva werd in dezelfde categorie 3e.
KeetvdP en Shanevely wonnen knap het brons op hun eerste niveau 4 wedstrijd, waar Nina individueel het zilver mee naar huis mocht nemen.

In niveau 5 mocht het team van Klaasje, Rinske, Suzan, Yvi, Lova en Abigail ruimschoots de overwinning claimen en kregen zij het goud omgehangen.
Het team van Keetje, Yara, Floor, Evi, Mia en Fem zat in een sterkere poule, waardoor zij genoegen moesten nemen met een 4e plaats.
Nieuwkomer Mia wist op haar eerste echte wedstrijd individueel een 2e plaats te bemachtigen en kreeg daarmee dus het zilver omgehangen.
Abigail mocht nog een treetje hoger plaatsnemen en won het goud, met een hele sterke nette wedstrijd.
Yvi en Suzan wisten beide een zilveren medaille te winnen. Suzan scoorde zelfs het hoogste punt op sprong en Lova werd knap 3e, terwijl ze achteraf eigenlijk ziek op de wedstrijdvloer stond.

In supplement E was er zilver voor het team van Anouk, Jente, Febe en Fayley en goud voor het team van Senna, Joyce, Anne, Evi, Manon en Fenne.
Individueel was er daarbij goud voor Fayley, die dit seizoen promoveerde naar de jeugd 3e divisie. Ook Evi (junior) mocht op het hoogste schavot plaatsnemen.
Febe, die net als Fayley een divisie omhoog is gegaan afgelopen seizoen, mocht ook op het podium plaatsnemen bij de jeugd in de 3e divisie en kreeg het brons omgehangen.
Junior Anne won het zilver op haar eerste wedstrijd in de 4e divisie, en Jente het brons. Bij de senioren was het Senna die er met het brons vandoor ging.

In supplement F was er twee maal goud voor het BredaGym team bestaande uit Cato, Chloe, Juna, Sterre, Sanne en Emma én voor het team van Renske, Rosa, Lotte, Roos, Frederique en Danique.
Individueel was er goud voor jeugd 4e divisie turnster Sterre. Sanne wist in dezelfde categorie het zilver te pakken, waar ook Roos een zilveren medaille omgehangen kreeg... ne dat nadat zij vorig seizoen nog lelijk haar arm brak in de training. Een prachtige come-back.
Bij de junioren in de 5e divisie werd Rosa 1e en kreeg zij het goud. Chloé mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen.
En bij de senioren F in de 6e divisie ging Renske er met het brons vandoor.

Op 20 en 21 april werden in Den Haag de Nederlandse Kampioenschappen gehouden voor de 1e t/m 3e divisie. Op zaterdag de meerkamp en op…

De talentvolle Merel Bartelen turnde na eerder allround goud in haar eerste plaatsingswedstrijd te Purmerend ook in Den Haag weer naar goud.