Yara Meziane el Otmani turnt glansrijk naar goud in Haarlem

Afgelopen weekend turnden namens BredaGym vier pre-instappers en een instapper een oefenwedstrijdje in Haarlem. In het Kennemer Sportcentrum lieten zij zien wat ze de afgelopen weken hebben geleerd. De turnsters komen allen uit op nationaal niveau.


De wedstrijd startte op het onderdeel rek waar Yara Meziane el Otmani het spits afbeet. Ze turnde een prachtige oefening met mooie bolle zwaaien. Floor Bakker liet voor het eerst zien over hoeveel kracht zij beschikt door zichzelf moeiteloos om de rekstok te trekken. Fabiënne Folkerts had nog wat moeite met de juiste houding in de zwaaien en ook Saar Broeders kon de juiste ‘flow’ niet vinden op dit onderdeel. Noa Coester behaalde het hoogste cijfer op dit toestel met zeer strakke en nette houdingen. Op het toestel balk turnde Saar een beheerste oefening met een handstand en een radslag. De pre instappers hadden nog wat last van zenuwen en moesten hier en daar wat vallen incasseren.

Fabiënne turnde op vloer voor het eerst een tweede boogje in de oefening. Floor had helaas een val met de overslag, waar Noa heel trots was dat hij was gelukt. Saar was ijzersterk op dit onderdeel met mooie flikflakken en overslagen. Op sprong blonken alle meiden uit. Ze waren de enige turnsters die al helemaal alleen over de pegasus kwamen. Helaas werden ze hier niet genoeg voor beloond.

Yara greep met maar liefst 55,600 punten naar het goud bij de Pre Instap Nationaal. Ze had een flinke voorsprong op haar concurrenten. Saar werd 4e, Noa 7e, Fabiënne 8e en Floor 9e. Voor iedereen was er een bronzen medaille als beloning voor de mooie oefeningen.