Wederom een succesvolle kwalificatiewedstrijd voor BredaGym!

Afgelopen weekend werden in Dinteloord kwalificatie wedstrijden gehouden waar een deel van de selectie van BredaGym aan mee deed. ’s Morgens vroeg mochten de dames van jeugd divisie 5 hun kwalificatie draaien. De vertegenwoordiging in dit niveau van BredaGym was groot, van de 22 deelneemsters, maar liefst 7 van BredaGym.

De dames wisten de bovenste helft van de uitslagen lijst goed te kleuren! Iara Barrau draaide erg stabiel en netjes, en turnde zichzelf op het zilveren podium, met name door een prachtige vloeroefening. Jet Castien eindigde 5e, met een prachtige balkscore op de voet gevolgd door Anne van Riel op een 6e plek, Rosa Nicolai op plaats 7 en Lies van der Made op plaats 8. Dineps Yavan had wat pech op brug met de ophurken, maar eindigde alsnog netjes 11e, en Marouscha de Kwaasteniet had hier en daar wat last van blokkades wat haar tegenhielden om echt lekker te turnen. Ondanks dat eindigde ze toch netjes 12e.

In wedstrijd 2 turnden in de keuze baan de dames jeugd divisie 4 en aan de overkant bij de verplichte oefenstof de meisjes instap D1. Deze 3 jongste dames hadden hun eerste turn kwalificatie wedstrijd ooit, dus dit was wel even spannend. Wel hadden 2 van de 3 meiden in januari al een oefenwedstrijdje gedraaid, welke duidelijk goed was geweest. Emma de Beer was veel netter en stabieler dan toen, alleen ging helaas de koprol, waar ze normaal zo keurig mee blijft zitten vandaag toch van de balk af. Ze eindigde knap 9e tussen de 19 deelneemsters. Juliëtte Uffen was ook duidelijk netter, de koprol lukte zelfs bijna! Alleen een klein teentje nog aan de vloer om op die smalle balk te blijven. Knap 5e werd ze! Bij team maatje Noortje Bartelen was te zien dat zij al een jaar ervaring met wedstrijden had op het gebied van acro. Zij turnde met name op vloer erg stabiel en strak, maar ook de balk verliep super! Met een zilveren medaille mocht zij de wedstrijdvloer verlaten!

Bij de jeugd aan de overkant was het spannend. De dames waren gestart op vloer en haalden op de eerste 3 toestellen super mooie punten, en toen moest die smalle balk nog! Voor Liza van de Werf was deze spanning net te groot, waardoor ze met de radslag helaas haar evenwicht verloor. Lieke van Dongen bleef er netjes op met alles en Noor Brinkman ook, al maakte ze het wel even spannend met haar afsprong combinatie. De dames eindigden netjes op rij. Noor op een 3e plaats, Lieke 4e en Liza 5e een mooie prestatie bij 25 deelneemsters!

Ook in wedstrijd 3 was er een grote BredaGym vertegenwoordiging. Vijf junioren 4e divisie en maar liefst 7 pupilllen 1 D1. Bij de pupillen vlogen de 14-en om hun oren. Ze draaiden keurige oefeningen, en 5 dames wisten ook knap op die smalle balk te blijven! Roos van den Berg, die vandaag alleen brug en balk zou turnen vanwege haar knieblessure om een toestelfinale te proberen te halen, behaalde het hoogste punt op de balk! Die toestelfinale is mooi gelukt! De overige 6 dametjes wisten állemaal bij de eerste 10 te komen. Rosalie Heesters eindigde met name door wat balk bibbers op een knappe 10e plek. Feline van der Zwaal, vorig seizoen nog D2, wist met die stomme radslag al beter, maar toch nog net niet te blijven staan en eindigde 8e. Isis Breedveld ging de mist in op haar allereerste toestel met haar boogje, maar wist op alle overige toestellen zo goed te draaien, dat ze als 4e net buiten het voltallige BredaGym podium eindigde. Romy Bos werd 3e, Sanne Bierkens 2e, en Maja Knapen (net als Feline vorig seizoen nog D2) wist het gouden podium te behalen!

Bij de junioren waren wat knappe overwinningen. Mirthe Helmer (4e) draaide weer een acro element in haar balk oefening en ook Nina van der Burgt (6e) liet haar nieuwe element op balk zien. Mieke de Wit had vandaag een wat mindere dag, maar werd toch nog netjes 15e. Florence Meijs draaide met name een erg nette vloeroefening en eindigde 11e. Aranka Meershoek wist vandaag een stabiele wedstrijd weg te zetten, en het bronzen podium te bereiken, met vooral een prachtige brug oefening.

Wederom een succesvolle eerste kwalificatie met 7 medailles en zeer veel meiden die binnen de eerste 10 wisten te eindigen!