Vijf regiokampioenen voor BredaGym turnsters

Op 3 & 4 maart werd in Terneuzen de regiofinale meerkamp gehouden voor divisie 2, 3, N2, N3 en N4 en de regionale toestelfinales voor divisie 1 en N1. Ook werd de eerste voorronde gehouden voor enkele divisie 6 en D3 turnsters. Vijf turnsters wisten de titel regiokampioen te bemachtigen en in totaal werden er liefst 22 medailles veroverd!

Het was een gezellig én succesvol weekend voor de turnsters van BredaGym. Alle turnsters die hadden deelgenomen aan de kwalificatiewedstrijden voor de meerkamp hadden zich weten te plaatsen. Hierdoor kwamen liefst 31 BredaGymers in actie op de meerkamp en daarnaast 3 divisie 1 & N1 turnsters die zich op alle vier de toestelfinales hadden weten te plaatsen.

Het weekend startte met jeugd 1 N4 en jeugd 2 divisie 3 (11-13 jarigen). Jeugd 1 Amber-Fé de Vos turnde een uitstekende wedstrijd en werd verrassend regiokampioen. Teamgenootje Puk van der Eijk had een foutje op het toestel sprong, maar turnde verder ook de wedstrijd van haar leven en werd daarmee heel knap 4e. Jeugd 2 turnsters Yllana Hart, Nienke Vendel en Julia Sancho Galan gingen erg gelijk op en stonden na drie toestellen bovenaan. Het laatste toestel was bepalend, waarmee Nienke de titel veroverde, Julia het zilver kreeg omgehangen en Yllana helaas een paar plaatsen zakte naar de 6e plaats.

In de tweede wedstrijd van de dag turnden de divisie 3 meiden bij de junioren (13-15 jr) en senioren (15 jr en ouder) en kwamen de pupillen 2 (10-11 jr) en instap (8-9 jr) N3 in actie.
Instapper Marchien van Hooijdonk turnde een keurige wedstrijd waarmee ze met bijna 2 punten verschil het goud veroverde. De vier pupillen 2 turnden niet allemaal vlekkeloos, maar eindigen toch knap allen in de top 10 met een zilveren plak voor Emmy Rijnbout, brons voor Luna van de Westelaken, een 5
e plaats voor Lieve van de Vijver en een 7e plaats voor Akua Tabiri. Ook bij de junioren had BredaGym vier turnsters in de strijd. Fiona Lanser turnde daarbij naar een zilveren medaille waar Rosalie Donkersloot naar het brons turnde. Philou Touw eindigde daar vlak achter op de 4e plaats en Nieke van der Horst werd 15e. Bij de senioren eindige Femke Helmer nèt naast het podium op een 4e plaats en werd Nikki Meeuwissen 5e. Nieuwkomer Judith Schreurs wist een 8e plaats te bemachtigen en Nicky Bierings, die vorige week als reserve turnster werd opgeroepen, werd knap 13e.

In de laatste wedstrijd turnden alle divisie 2 en N2 turnsters.
Bij de instappers N2 werden nog wat foutjes gemaakt door de jonge turnsters, waarbij Isa Smits op een 7
e plaats eindigde, Veerle van der Linden 8e en Saar IJsselmuiden 10e.
Bij de pupillen 2 moest Saar van Hemert de wedstrijd helaas vroegtijdig staken en eindigde daarmee op de 7
e plaats. Jiska Bishop werd 5e.

Jeugd 2 turnster Emma Monteban turnde een uitstekende vloeroefening, maar liet op de andere toestellen nog wat puntjes liggen. Toch eindigde Emma met haar klasse nog op een mooie 2e plaats.
Junior Femke de Jong eindige overtuigend op de eerste plaats, gevolgd door Veerle Clavan die een keurige wedstrijd turnde na weken blessureleed. Masha van de Westelaken zat niet lekker in de wedstrijd, maar wist toch keurig op de 4
e plaats te eindigen. Dorine Berends turnde ook geen topwedstrijd en eindige op de 9e plaats.
Senior Anouk Helmer is weer op de goede weg terug en turnde alleen op brug niet helemaal zoals het hoorde. Ze eindigde als 6
e in het seniorengeweld.

Op zondag werden de toestelfinales gehouden voor de 1e divisie en N1. Instapper Zerin Bozan Alvarez had twee weken geleden nog een operatie met narcose achter de rug, wat nog altijd een nasleep gaf. Hierdoor turnde ze niet haar beste wedstrijd, hoewel ze op rek toch een nieuwe combinatie liet zien. Het was dan ook een mooie verrassing dat ze met 3 medailles naar huis ging. Goud op sprong, zilver op vloer en brons op rek. Op balk werd ze 5e.
Bij de senioren turnde Juul van Ooijen een goede wedstrijd en ging met 4 medailles aan de haal. Zilver op brug en brons op sprong, balk en vloer. Femke van Brunschot had een minder goede wedstrijddag. Op sprong en brug viel ze, en ook met inturnen op balk maakte ze een hard klap. Daarna herpakte Femke zich en turnde nog een goede oefening op de balk en de vloer waar ze beide het zilver kreeg omgehangen.

Op dezelfde wedstrijd werd ook de eerste regionale voorronde geturnd voor divisie 6 en D3. Hierbij was er overtuigend goud voor Anouk van de Burgt en brons voor Maud de Haas bij de senioren divisie 6. Bij de instap D3 werd Demi de Koning 5e en Shirin Baig 14e. Bij de jeugd 1 D3 was er een 4e plaats voor Lima Huijskens, een 11e plaats voor Anouk Bakker en Lieke Buurman werd 14e.