Turnsters BredaGym plaatsen zich voor Nederlands Kampioenschap Teams

Afgelopen zaterdag turnde het team supplement B van BredaGym hun kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap teams in sporthal De Slagen in Waalwijk. Bij deze kwalificatie hebben zij een doorstroming naar het NK teams behaald, door zeer stabiel en strak te turnen.

Turnsters Merel Wilken, Dorine Berends, Nikki Meeuwissen en Masha van de Westelaken waren pas laat op de dag aan de beurt om hun oefeningen te laten zien. Teamgenoot Veerle Clavan was ook mee afgereisd naar Waalwijk voor mentale support. Zij heeft zich in de laatste training van de week helaas geblesseerd aan haar knie en kon hierdoor niet deelnemen aan deze teamwedstrijd.

Tijdens de wedstrijd werd in teamvorm geturnd. Op elk toestel mochten drie turnsters hun oefening laten zien, waarvan de twee beste scores zouden meetellen voor het teamtotaal. Omdat BredaGym pas in de laatste wedstrijd aan de beurt was en er verspreid over de dag al verschillende B-teams aan de beurt waren geweest, was bekend wat de turnsters moesten halen om door te stromen naar het Nederlands Kampioenschap.

Het team begon de wedstrijd op het toestel sprong, waar Masha een yurchenko gehoekt maakte en Nikki een tsukahara gehoekt. Ze behaalde ruime punten en ook de overslag hele draai van Dorine was goed voor een mooie score. Het inturnen van het toestel brug ging moeizaam, maar er werd ook niet op volle kracht geturnd. De dames wilden hun beste oefening voor de wedstrijd bewaren en dit lukte.

Op het toestel balk waren de nodige zenuwen aanwezig. Merel had op de laatste dag voor de wedstrijd nog hard getraind om haar balkprogramma op orde te krijgen, omdat zij de plaats van Veerle zou opvangen. Ze turnde ondanks dit een mooie stabiele oefening. Ook Masha en Nikki turnden alle eisen en bleven op de balk. Er kan op balk zeker nog gewerkt worden aan minder wankelingen en tussenstapjes.

Waar hetzelfde team op de Brabant Cup van het weekend ervoor nog laatste was op vloer, lukte het de turnsters vandaag om de hoogste scores neer te zetten op dit onderdeel. Masha behaalde zelfs de hoogste score van de dag, een 12.550. Geheel onverwacht leidde al die goede resultaten naar een plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap Teams. Het team van BredaGym plaatste zich als derde van de vier teams die door zouden stromen. De finale vindt plaats op 16 november in Sittard.