Succesvolle plaatsingswedstrijd voor turnsters BredaGym

Op zondag 19 januari turnden er 21 BredaGym turnsters hun eerste plaatsingswedstrijd in Kaatsheuvel.

De junioren 6e divisie en pupillen 2 D3 beten het spits af.  Bij de junioren kwamen vijf turnsters in actie. Loïs Drent had haar eerste turnwedstrijd in haar carrière. Af en toe was dit even te merken, maar toch een mooie zesde plaats voor haar. De andere vier turnsters draaien al een tijdje mee. Lieke Buurman heeft op alle toestellen laten zien wat ze waard is en dat resulteerde in een knappe elfde plaats. Net als haar zus draaide Noor Buurman een goede wedstrijd en eindigde net naast het podium op een verdienstelijke vierde plaats. Lima Huijskens startte helaas met een val van balk, maar turnde verder een goede wedstrijd en klom uiteindelijk naar de negende plaats. De laatste turnster in deze categorie, Renske Otten, startte de wedstrijd met een super strakke balkoefening waar ze maar liefst in de 11 punten mee scoorde. Na nog drie goede toestellen stevende ze af op een mooie tweede plaats.

Bij de pupillen 2 D3 turnde Fay de Bruijn heel mooi naar het zilver, met de hoogste score op sprong en vloer in deze categorie. Serafina Agostien werd 5e op de voet gevolgd door Demi de Koning op de 6e plaats. Ondanks een tegenvallende balkoefening lukte het Carice de Graaf toch om een plekje in de top 10 te behalen, zij werd 7e. Helaas lieten de andere turnsters wat meer punten liggen door iets te vergeten of door één of meerdere vallen van balk. Ridwana Sullaiman werd 14e, Shirin Baig 16e en Bente Ernstsen 17e.

In de tweede wedstrijdronde kwamen de pupillen 2 D2 in actie. Cato van der Ven draaide een stabiele wedstrijd die goed was voor een 6e plaats. Sabien Blankers had een stapje terug gedaan wat betreft de brug en focuste op het plaatsen voor de toestelfinale vloer, op dit toestel werd ze 2e. Manouk Wijers draaide een sterke wedstrijd en veroverde daarmee het goud.

In de laatste ronde was het de beurt aan de Jeugd 1 D3 turnsters. Helaas kon Evy de Jong door een blessure niet deelnemen. Zij heeft mee gecoacht en aangemoedigd. Dit resulteerde uiteindelijk in een volledig Bredagym podium. Tara de Jong turnde met 4 sterke, nette oefeningen naar het goud. Met de hoogste score op sprong ging het zilver naar Anne Verschuren.  Lenne Verheijen turnde een prachtige balkoefening waarvoor zij maar liefst een 13.100 kreeg van de jury. Zij mocht het brons in ontvangst nemen. Isaura Marcus werd knap 4e, Sofia Bakker 9e en Rosa van Dongen 12e.