Spannende districtskwalificatie voor BredaGym turnsters

Op 7 & 8 december werden in Panningen de eerste district kwalificaties gehouden voor de 2e divisie. Een van de twee kwalificatiewedstrijden waar de turnsters zich kunnen kwalificeren voor de regiofinale, toestelfinales en de kwartfinale van het NK. Een spannende wedstrijd dus.In de jongste categorie instap N2, kwamen drie 8-jarige BredaGymers in actie. Suze Nuyens liet zien dat zij heel wat in haar mars heeft en turnde al naar een mooie 10e plaats. Ashley Singerling had moeite om haar zenuwen in bedwang te houden op het toestel balk, maar wist mede door een prachtige sprong een 16e plaats te behalen. Vanessa Scheutjens turnde een keurige balkoefening, maar had nog wat moeite met de hoogte van de zwaaien op rek. Ze werd uiteindelijk 18e.
Bij de pupillen 1 N2 turnde Maxime Fawzi in de top mee en eindigde op een knappe 5e plaats, waarmee zij zich al zeker heeft weten te plaatsen. Ook Danique van der Hof kan rekenen op kwalificatie met haar 12e plaats. Noa van der Feer eindigde als 19e, mede door een val van balk.
Bij de pupillen 2 N2 turnde Isa Smits haar wedstrijd naar een 19e plaats. Na lange afwezigheid door verschillende blessures was dit weer haar eerste officiële KNGU wedstrijd. Zij turnde hier voor het eerst haar streksalto van brug alleen.

 

Bij de jeugd 1 N3 kwam Laura Roudaï in actie. Ondanks een val van de balk turnde Laura een goede wedstrijd, met op brug een stoere oefening met reuzen. Laura werd 15e.
Saar van Hemert, Jiska Bishop en Lieve van de Vijver turnden bij de jeugd 2 hun wedstrijd. Saar turnde voor het eerst de reus in haar wedstrijdoefening die erg goed lukte. Op balk viel ze helaas met haar boogje. Saar eindige als 17e. Jiska stond strak op de balk en turnde een mooie wedstrijd met de 13e plaats als resultaat. Lieve turnde ook op alle vier de toestellen naar behoren en heeft zich met de 7e plaats al zeker geplaatst.

Bij de junioren kwam Emma Monteban in actie. Begin dit jaar liep Emma nog een vervelende knieblessure op, waar zelfs een operatie aan te pas moest komen. Maar Emma heeft zich als bikkel bewezen, en stond er weer helemaal deze wedstrijd. Met haar 9e plaats is ze ook al direct geplaatst.
Bij de senioren kwamen Merel Wilken, Nikki Meeuwissen en Dorine Berends in actie. Nikki promoveerde vanuit de 3e divisie, en hield zich erg knap staande in dit hogere niveau. Ze eindigde op een 27e plaats. Merel Wilken had niet helemaal haar dag en moest haar wedstrijd met 3 vallen bekopen. Ze eindigde op een 44e plaats. Dorine Berends turnde een goede wedstrijd en wist zich met name op de balk sterk te verbeteren. Zij eindigde als 22e van de 57 deelnemers.