Manon de Graaf en Linne Buijk regiokampioen!

Op de eerste regiofinale van regio Zuid West Nederland afgelopen weekend in Breda wisten twee dames van BredaGym het hoogste podium te behalen! Linne Buijk bij de junioren 4e divisie en Manon de Graaf bij de pupillen 2 D2. Samen met nog 21 andere turnsters van BredaGym hadden deze twee dames zich op de twee voorrondes geplaatst voor deze finale.

In de eerste ronde turnden 2 dames bij de instap D2: Maja Knapen en Amy Driessen. Voor beide dames is dit hun allereerste wedstrijdseizoen, dus al extra knap dat ze in de finale stonden! De afgelopen weken hebben ze hard geoefend aan het netjes maken van hun oefeningen en dat was goed te zien! Zowel Amy als Maja draaiden foutloze oefeningen en wisten zich in deze grote groep deelneemsters (34 maar liefst!) te plaatsen op een 9e en 10e plaats en daarmee een districtsfinale plaatsje te bemachtigen! Aan de overkant turnden twee niveaus: de jeugd 5e divisie (Guusje de Haas en Jitske Ernstsen) en de junioren 4e divisie (Romy van den Hout, Aranka Meershoek, Linne Buijk en Mirthe Helmer). Guusje draaide de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe! Overal steady in de 10 punten en met stip een mooie 11.10 op vloer. Een leuke verrassing was dat dat zelfs een podium plaats betekende, want Guusje eindigde knap 2e! Jitske had niet helemaal haar dag, want zowel op sprong en brug liet ze wat puntjes liggen, maar onder andere door een prima balk en mooie vloer (11.20) en eindigde ze nog knap 12e en is ze nog nèt door naar de districtsfinale! Bij de junioren had Aranka ook niet helemaal haar dag. Op brug had ze een kleine onderbreking, en op balk schoot bij haar arabier-salto af haar voet van de balk waardoor ze vervelend viel. Gelukkig geen blessure, maar wel een kostbare val, welke je op zo’n districtsfinale niet kan gebruiken. Helaas was 16e plek ook niet genoeg voor een plaatsing naar district. Mirthe daarentegen had deze week wel geluk. Eerst leek ze niet te zijn geplaatst voor deze wedstrijd, maar door een uitvaller mocht zij toch deelnemen! Daar bovenop wist ze ook nog een prima wedstrijd te draaien, met een persoonlijke overwinning op balk waardoor ze met een 11e plek ook nog eens een plaatsing naar de districtsfinale veilig kon stellen! Ook Romy heeft deze doorstroming behaald met haar knappe 5e plaats. Mede dankzij haar mooie vloer oefening met schroefsalto welke werd beloond met een mooie 11.80! Maar Linne bleek in deze groep turnsters vandaag de sterkste. Vooral door stabiele oefeningen wist zij in totaal ruim een punt hoger te eindigen dan de nummer 2. Knap hoor op zo’n finale! Deze regiokampioen mag zich dan nu ook gelukkig prijzen met een deelname plaatsje in de districtsfinale.

In ronde 2 was het de beurt aan Chaliya Canli en Chloë van Steen bij de pupillen 1 D2, en aan de overkant Mieke de Wit, Joyce Wijnen, Kiana Hosseinion en Nina van der Burgt bij de 5e divisie.
Mieke draaide eigenlijk een hele goede wedstrijd, alleen bij brug ging het even mis. De zolendraai ging iets harder dan gepland waardoor ze er achter af viel. Super zonde. Eigenlijk vergelijkbaar met Joyce, ook een prima wedstrijd, alleen had zij de val bij balk, en regiofinales en vallen gaan vaak niet zo goed samen. Deze zijn best kostbaar. Joyce eindigde 16e en Mieke 17e en beide dames hebben zich hiermee helaas niet geplaatst voor de districtsfinale, maar mogen zeker tevreden zijn met de resultaten. Kiana en Nina hebben wèl een plekje voor de districtsfinale veilig weten te stellen! Kiana draaide vooral op balk en vloer 2 prachtige oefeningen die beide beloond werden met in de 11 punten en eindigde op een knappe 11e plaats! Nina draaide heel stabiel, op de val van balk na, maar door een super vloeroefening wist ze die schade van balk te beperken. Nina eindigde op een voor haarzelf onverwachte 3e plaats. Gefeliciteerd! Bij de pupillen 1 was het heeeel spannend. De punten lagen echt enorm dicht bij elkaar, en de meiden waren erg aan elkaar gewaagd. Chaliya turnde een voor haar super wedstrijd en scoorde vooral super op balk 13.00 en vloer 13.20, maar wist helaas op sprong en brug qua score net niet genoeg te halen om in dit turngeweld voldoende te halen voor een districtsfinale plaatsing. Wel werd ze knap 14e van de maar liefst 31 turnsters! Chloë maakte het wel heel spannend. Het laatste toestel was balk en dat is toch altijd pittig, maar ze wist net als haar maatje op het toestel te blijven. Door haar mooie vloer en brug score stond ze al vrij hoog in het klassement en leek het even of ze maar liefst het podium wist te halen! Toch piepte er net een meisje voor met een heel hoog brug punt, dus eindigde ze op een heel klein beetje zure, maar enorm knappe 4e plaats! We mogen niet vergeten dat dit ook voor haar haar allereerste selectie seizoen is! Je dan plaatsen voor de districtsfinale is enorm knap!

Marouscha de Kwaasteniet en Iara Barrau deden in wedstrijdronde 3 mee namens BredaGym bij de jeugd 1 D2. Zij mochten hun wedstrijd starten op balk, en dat wilden ze graag, maar de zenuwen waren toch wel flink aanwezig. Marouscha bleef helaas niet staan bij de radslag en was toch best wiebelig. Op sprong wist ze één van de hoogste punten neer te zetten met haar overslag half uit, maar ook bij brug moest ze helaas een val incasseren bij de zolendraai. Haar uiteindelijke 19e plaats was helaas niet genoeg voor een plaatsing voor de volgende finale. Iara draaide een keurige wedstrijd. Vooral op vloer sprong ze er bovenuit en haalde ze ook de hoogste score (14.05). Bij brug had ze hard gewerkt aan een nieuw plusje, en heel blij was ze dat deze zolendraai ook was gelukt! Ze eindigde op een knappe 5e plaats waar ze een districtsfinale mee veilig heeft weten te stellen!

Last but not least, de senioren 5e divisie Leonie Kentrop en Anouk van der Burgt en de pupillen 2 D2 Steffy Klarenbeek, Pip Wilner, Teodora Vasilic, Ilse Meeder en Manon de Graaf. Dit was echt een spannende ronde…. Vooral in de verplichte baan. Bij de pupillen vlogen de hoge punten je om de oren, en de ene na de andere prachtige oefening werd geturnd. Zowel Pip als Steffy turnden een vrijwel foutloze wedstrijd, maar ondanks een super punt van Steffy op sprong (13.525-2e) en de mooie rechte benen overal van Pip wisten beide dames helaas niet hoog genoeg te eindigen om zich te plaatsen voor de districtsfinale. Maar een 13e (Pip) en 15e (Steffy) plaats in de regiofinale is al een hele knappe prestatie! De spanning was voor Teodora en Ilse ook wat te veel, want blijven staan op de balk was voor beide dames nog wel een opgave. Ze wisten beide helaas niet te blijven staan, maar draaiden verder een prachtige oefening, waardoor ze er nog wel een mooi punt overhielden. Ilse en Teodora mogen met een respectievelijke 5e en 6e plaats allebei hun kunsten nog eens laten zien op de districtsfinale, en zo ook teammaatje Manon. Manon had echt de beste wedstrijd van het seizoen. Super strak, super stabiel, en ook nog eens een persoonlijke overwinning met de radslag op balk. Zowel op sprong, balk als vloer behaalde zij de hoogste scores, waardoor zij met bijna een half punt meer dan de nummer 2 op het hoogste podium mocht klimmen, en na een pech seizoen met 2 elleboogbreuken en allerlei blokkades, moet je dan als trainster toch wel een traantje wegpinken van trots. Ook bij de twee senioren was het spannend, het begon al met of door stage de wedstrijd wel gehaald kon worden! En gelukkig liep het allemaal wat uit waardoor iedereen op tijd was voor de wedstrijd. Leonie scoorde vooral goed op brug en balk, en Anouk op sprong en vloer. Beide dames wisten het podium te bereiken! Leonie op een knappe 3e plek, en Anouk heel netjes 2e!

Kortom was het een erg geslaagde eerste regiofinale, want van de 23 deelneemsters mogen er 16 door naar de districtsfinale en hebben we 2x goud, 2x zilver en 2x brons mee naar huis mogen nemen! Trots!