Goede prestaties op tweede kwalificatie voor BredaGym

Afgelopen weekend vond de tweede kwalificatie voor de turnsters van divisie 2 plaats in Sporthal De Drie Linden in Prinsenbeek. Namens BredaGym was een hele delegatie naar het naastgelegen dorp afgereisd om deel te nemen aan deze wedstrijd. Prioriteit van de tweede kwalificatie was het zorgen dat je geplaatst wordt voor de landelijke kwartfinale. Daarnaast was er ook een kans om je te plaatsen voor de regionale toestelfinales. De regiofinale hebben alle turnsters al behaald.

Op zaterdagochtend gingen de jongste meisjes goed van start. Suze Nuyens, Ashley Singerling en Vanessa Scheutjens hebben de afgelopen week nog hard gewerkt om hun programma mooier en strakker te maken. Dit was alle drie de turnsters gelukt. Suze behaalde zelfs het hoogste punt op het onderdeel sprong en Ashley volgde met een tweede plaats op dit toestel. De einduitslag bij de Instap N2 was zeker een grote verbetering ten opzichte van de eerste wedstrijd. Suze werd 7e, Ashley 14e en Vanessa 18e.

Ook de Senioren B kwamen al vroeg in actie. Veerle Clavan is herstellende van een blessure en probeerde met een aangepast programma toch mee te strijden voor een plekje in de kwartfinale. Zij kwam tot een 50e plaats. Merel Wilken koos ook voor minder moeilijkheid sinds zij last heeft van haar enkels. Wel werd alles zeer beheerst uitgevoerd en dat zorgde voor een 38e plaats. Dorine Berends was al geplaatst, maar liet nogmaals zien wat zij waard is. Ze kwam tot een 34e plaats. Nikki Meeuwissen was deze keer het stabielst van de senioren. Zij voerde voor het eerst een salto achterover uit op de evenwichtsbalk. Uiteindelijk kwam zij tot een 27e plaats.

Maxime Fawzi moest helaas worden afgemeld door ziekte, maar Pupillen 1 N2 Noa van der Feer en Danique van der Hof verschenen wel aan de start. Noa liet een prachtige rekoefening zien, die haar maar liefst 13,850 punten opleverde. Danique was zeer stabiel op balk en kreeg hier een 13,100. Danique turnde naar een 8e plaats en Noa werd 13e.

Op dag twee van de tweede kwalificatie mocht Isa Smits deelnemen in de categorie Pupil 2 N2. Haar wedstrijd verliep niet zoals zij verwacht had. Ze startte op balk met wel drie vallen, wat haar erg veel aftrekpunten opleverde. Ze sloot haar wedstrijd wel af met een mooie sprong en brug. Isa werd 20e. In de andere baan turnden Jeugd D turnsters Lieve van de Vijver, Saar van Hemert en Jiska Bishop. Jiska mist nog een aantal eisen op zowel balk als vloer en kwam tot een 18e plaats. Saar turnde voor het eerst een reuzendraai op brug en maakte een mooie overslag streksalto op vloer wat zorgde voor een 12e plaats. Lieve was met haar flikflak op balk en handstand op brug de stabielste turnster en kwam tot een 7e plaats.

Emma Monteban was ook al geplaatst in de categorie Junior C. Zij kon haar programma upgraden en turnde voor het eerst een overslag schroef op vloer. Ook probeerde zij een reuzendraai toe te voegen aan haar brugoefening, maar dit liep niet zoals gewenst. Ze werd uiteindelijk 19e. Laura, die uitkomt in de categorie Jeugd N3, begon met een brugoefening met reuzendraaien en streksalto af. De balkoefening was zeer stabiel en netjes en ook vloer en sprong ging naar behoren. Ze maakte nog net een foutje te veel voor een podiumplaats, maar turnde zich keurig naar een 6e plaats.

Komende week zal de doorstroming bekend worden gemaakt en kunnen de turnsters zich klaar gaan maken voor de kwartfinales die plaatsvinden in maart 2020.