Eerste landelijke kwalificatie en kwartfinale leveren 5 doorstromingen op!

Afgelopen weekend vonden in Eindhoven de eerste kwalificatie voor de 1e divisie en de kwartfinale voor de Jeugd 2e divisie plaats. Instap N1 Merel en Saar beten het spits af. Beiden turnden erg netjes, maar er zijn zeker nog verbeterpunten. Merel kwam zelfs maar 0,033 te kort voor een podiumplaats. Zij heeft zich dan ook al zeker geplaatst voor de halve finale. Saar is met een twaalfde plaats ook niet ver weg van plaatsing.

Liessel turnde voor het eerst een volledige wedstrijd op Jeugd N2 niveau. Twee niveaus hoger dan afgelopen seizoen. Deze stap was al enorm, maar wat ze afgelopen maanden heeft geleerd is bewonderenswaardig te noemen. Door een lichte blessure in de week voorafgaand aan de wedstrijd heeft ze niet haar volledige programma kunnen draaien, maar ze deed haar oefeningen met flair en turnde naar een 15e plaats.


Ook Luna heeft de stap naar een divisie hoger gemaakt. Ze komt uit in de Jeugd 1e divisie, het hoogste niveau onder de topsport. Ze heeft nog problemen met brug, maar kreeg wel het hoogste punt op het toestel sprong, waar ze een mooie tsukahara liet zien. Luna werd 11e en is al zeker van plaatsing voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap.


Masha debuteerde bij de senioren 1e divisie. Haar programma is nog niet volledig af, maar ze liet zien al goed mee te komen met de senioren die al jaren meedraaien in dit niveau. Masha werd 19e.


Op zondag waren Saar, Jiska en Lieve aan de beurt. Zij turnden de kwartfinale in de Jeugd 2e divisie. Saar draaide een prachtige brugoefening met een reuzendraai. Lieve blonk uit op balk en Jiska turnde overall stabiel. Alle drie de turnsters wisten zich te plaatsen voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap.