Drie maal brons voor BredaGym turnsters op NK 3e divisie

Op 18 en 19 mei werden in Vianen de meerkamp en toestelfinales turnen gehouden in de derde divisie. Voor BredaGym hadden 7 meiden zich gekwalificeerd voor deze finale. Indy Muller ging er met twee bronzen medailles vandoor. Op de meerkamp en op de balk. Ook Lieve van de Vijver eindigde op het podium als 3e op haar favoriete toestel brug.

In de jongste categorie pupillen 1 N3 hadden Marchien van Hooijdonk en Veerle van der Linden zich geplaatst. Marchien turnde een erg goede wedstrijd en eindigde als 18e. De dag erna mocht ze in actie komen op de toestelfinale op het onderdeel rekstok. Hier turnde ze haar beste oefening van het seizoen. Tot het laatste moment bleef het spannend, omdat ze de derde score had neergezet. Maar helaas was de allerlaatste turnster net 0,05 beter, waardoor ze op een altijd vervelende, maar ook zo knappe, 4e plaats eindigde op dit toestel. Veerle van der Linden turnde op de meerkamp ook een goede wedstrijd op de eerste 3 onderdelen. Helaas gooide het laatste toestel balk wat roet in het eten. Met de radslag viel ze, waarna ze erg voorzichtig verder ging. Dus wat teleurstelling, maar daarna vooral ook trots op haar eerste deelname aan het NK, waar ze als 31e eindigde.

In de categorie jeugd 1 turnde Lieve van de Vijver. Op de zaterdag werd helaas wat strenger gejureerd op de brug dan we gewend waren, waardoor Lieve haar gebruikelijke voorsprong na de toestel mistte. Maar ze turnde haar wedstrijd erg goed door en turnde haar beste balkoefening van het seizoen. Zo eindigde Lieve op haar eerste NK op een mooie 10e plaats op de meerkamp. Op de toestelfinales kwam ze vervolgens in actie op brug en vloer. Op de vloer liet ze een mooie oefening zien, maar net iets minder strak dan gebruikelijk. Toch een goede 9e plaats. Op het toestel brug is Lieve duidelijk een van de betere turnsters van Nederland en dat werd deze dag dan ook beloond met een bronzen medaille.

Bij de jeugd 2 kwamen Indy Muller en Puk van der Eijk in actie. Beide ook hun eerste NK. Puk turnde een wat minder goede wedstrijd tijdens de meerkamp. Uitgerekend op haar goede toestel brug ging het mis. Toch wist ze zich goed te herpakken en turnde vervolgens een strakke balkoefening, waarmee ze op de meerkamp een 19e plaats behaalde. De zondag turnde ze nogmaals op brug en dit keer ging de oefening wel naar behoren. Lange tijd stond ze op de 3e plaats, maar na een correctie van een punt van een van haar concurrenten moest ze genoegen nemen met de 4e plaats. Toch even jammer, maar ook hier weer super knap!
Clubgenootje Indy Muller turnde op zaterdag een sterke meerkamp. Na drie toestellen stond ze in de top 10, maar leek het podium niet in zicht. Na een super goed uitgevoerde vloeroefening turnde ze nog menig concurrent voorbij en was de verrassing groot toen ze op de 3e plek eindigde. Op de zondag wist Indy op de balk haar kunstje nogmaals te herhalen en was er ook hier een bronzen plak. Op vloer turnde ze helaas een foutje, maar eindigde ze ook op dit toestel in de top 10 van Nederland met een 9e plaats.

Bij de junioren turnde Philou Touw en Rosalie Donkersloot hun finale. Beide turnsters startte met een hele strakke balkoefening… maar beide met een val bij de radslag. Toch leek het punt nog mee te vallen, gezien de rest van de oefening die ze turnde. Op vloer turnde Philou haar beste oefening van het seizoen en zo ging ze ook goed verder op de andere toestellen. Rosalie kwam wat ruimte te kort in haar sprong maar turnde verder ook zeker naar behoren. De punten lagen allemaal erg dicht bij elkaar. Philou eindigde als 18e en Rosalie als 25e.