BredaGym wint 28 medailles en de verenigingscup op Keistad Turn Toernooi Amersfoort

Van 2 t/m 4 januari hadden de selectiedames van de districtsniveaus van BredaGym hun trainingsstage in Amersfoort. Drie dagen met regelmatig trainen wat werd afgesloten met een wedstrijd welke werd georganiseerd in de hal waar ze de afgelopen dagen ook hadden getraind. Negen meiden kwamen zelf nog naar de wedstrijd. Zij waren niet bij de stage, maar wilden wel graag met deze wedstrijd meedoen.

De vroege vogels van ronde 1, pupillen 2 D1 Juna, Elza, Lieke, Chloë en Michaela, en instappers D1 Emma en Juliëtte beter het spits af. In verschillende niveaus, werd t/m de 5e plaats een medaille gegeven, wat opleverde dat zowel Juna (brons) als Elza (4e plek) op het podium mochten plaatsnemen. De overige dames (Emma 7e, Juliëtte 11e, Michaela 14e, Chloë 16e en Lieke 20e) hadden ook super gedraaid en hebben mooie leerpuntjes kunnen noteren voor de komende trainingen.

In wedstrijd 2 mochten instappers D2 Indy, Caitlin en Ize en pupillen 1 D1 Isis en Feline hun wedstrijd turnen. Hier was het een heus medaille festijn. Ize werd 4e, Cailtlin en Isis 3e en Indy kreeg het goud omgehangen! Gelukkig was Feline met haar 9e plaats ook heel tevreden, en dit was zeker terecht!

In wedstrijd 3 hadden we 3 niveau groepen: pupil 1 D2, jeugd 1 D1 en jeugd 5e divisie. Bij de pupillen wisten Julot en Amber het podium te behalen en een mooie respectievelijk zilveren en bronzen plak naar huis te gaan. Ook Roos op de 6e en Lauren op de 7e plaats hadden een keurige wedstrijd gedraaid. Bij de jeugd 1 D1 was het podium redelijk BredaGym gekleurd: Jasmijn op 1, Ilse op 2, Teodora op 3 en Manon op 5 en ook Jayli kon trots zijn op haar 7e plek bij deze 20 deelnemers. Bij de 5e divisie jeugd had Jet last wat van haar blessure, waardoor ze aangepast draaide. Dit leverde een 12e plek op. Marouscha en Anne wisten beiden ondanks wat mentale uitdagingen een goede wedstrijd te draaien en eindigden op podium plekken 2 en 4.

Tijdens wedstrijd 4 hadden we het grootste aantal niveaus op de vloer staan. Pupil 2 D2 Manouk wist ondanks 3 vallen van balk tóch op het hoogste podium te eindigen, echt super knap. Bij de jeugd 4e divisie werd Liza overtuigend 1e, gevolgd door Lieke op een 3e en Noor op de 4e plek. Helaas bestond dit rondje het podium maar uit 3 plekjes voor Noor, maar toch knap gedaan! Bij de junioren was bij een paar de vermoeidheid toch wel te merken, maar ondanks dat geen slechte resultaten! Goud voor Aranka en ook een medaille op plek 4 voor Mieke, op de voet gevolgd door Mirthe op de 5e en Florence op de 6e plaats. De senioren draaiden een lekkere wedstrijd. Romy eindigde 7e en Marit en Aniek behaalden zelfs verrassend goud en brons!

Ook bij de senioren en junioren in wedstrijd 5 ging het goed! Hier en daar weer een persoonlijke overwinning behaald. Leonie werd 5e (podium), Femke 12e en Senna 17e bij de senioren en Anouck 2e en Kiana 8e bij de junioren.

Aan het begin van de wedstrijddag konden de trainsters ook een verenigingsteam doorgeven. Drie meisjes uit de onderbouw en drie uit de bovenbouw waarvan zij dachten dat ze de meeste punten zouden halen. De vereniging met de hoogste score in dat team maakte kans om de verenigingsbeker te winnen aan het einde van de dag. Na 23 medailles wisten we als BredaGym inderdaad deze mooie beker te winnen met zo’n 6 punten meer dan de nummer 2. BredaGym was ook wel goed vertegenwoordigd op de wedstrijd met maar liefst 40 deelneemsters! BredaGym laat je horen… Hoppa!

Op de zondag ging er nog een kleine vertegenwoordiging van de landelijke niveaus naar het Keistad Toernooi. In de eerste ronde mochten de dametjes van de pré instap N3 hun kunsten laten zien. Yara M. wist knap het zilver te bemachtigen, Fabiënne eindigde 5e, Tessa 6e, Yara E. 7e en Floor 9e.

Bij de instappers N2 in ronde 2 ging de wedstrijd niet helemaal lekker. Toch hebben ze wel mooi hun kunsten laten zien, en weer ervaring opgedaan voor de nog komende wedstrijden. Suze werd 6e, Ashley 9e en Vanessa 10e.

In ronde 3 had BredaGym nog eens 5 deelneemsters. Bij de pupil 1 N2 wist Danique het goud te bemachtigen en Maxime brons op de voet gevolgd door Noa op de 4e plek. Merel en Saar kregen het zilver en brons omgehangen bij de instappers N1. Wat dus de medaille teller van BredaGym op dit weekend omhoog schroefde naar 28!