BredaGym turnsters winnen eremetaal in Frankrijk

Zaterdag 26 januari 2019 hebben 11 turnsters van BredaGym deelgenomen aan de 44e Grand Prix van Nîmes in Frankrijk. Met meerdere prijzen keerden zij weer terug naar Nederland. De wedstrijd kende deelnemers uit Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Roemenië, Slovenië, Engeland, Oekraïne, België, Zweden, Portugal, Italië, Suriname, Lanzarote Spanje en Nederland.

Zoë van Ginneken eindigde als individuele deelnemer 6e bij de Poussines in de Coupe Jean Capo. Bij de Coupe Ville de Nimes won het team van BredaGym zilver. Individueel werd Zerin Bozan Alvarez 13e bij de benjamines. Luna van de Westelaken won brons bij de Minimes. Dorine Berends zilver en Veerle Clavan brons bij de juniores en Merel Wilken zilver bij de seniores.

Ook het team in de hoogste categorie Coupe Maurice Nolhac ging met zilver naar huis. Individueel won Jasmina Vaarnold het goud bij de Cadettes, waar Masha van de Westelaken 4e werd en Emma Monteban 8e. Femke van Brunschot won brons bij de senioren, waar Anouk Helmer 6e werd.

‘s Avonds was er een showavond, waar de hele groep de turnshow ‘Pirates of the Netherlands’ aan het publiek toonde. Zeer onverwacht won de groep daar het goud in de ‘performance’ categorie. Al met al een zeer geslaagde trip naar het zuiden van Frankrijk met mooie resultaten.