9 medailles tijdens eerste “tweede kwalificatie” moment!

Op zaterdag 7 maart werd in Waalwijk de 2e kwalificatie wedstrijd gehouden voor de dames in de regionale en districts niveaus. Even was het nog spannend of de wedstrijd door zou gaan vanwege de corona perikelen, maar gelukkig konden ze toch lekker turnen.
In de eerste ronde moesten de jeugd 5e divisie turnsters aantreden. Hier wisten de dames weer een podium goed te vullen! Anne van Riel zat in een hele goede flow en turnde een super lekkere wedstrijd. Ze wist hiermee het goud te behalen op de voet gevolgd door Iara Barrau die ook een stabiele wedstrijd draaide en het zilver omgehangen kreeg. Lies van der Made was voor het eerst sinds lange tijd weer vriendjes met de balk wat resulteerde in een knappe bronzen plak. Dineps Yavan turnde ook een goede wedstrijd. Geen grote fouten en lekker stabiel en eindigde op een 6e plek. Jet Castien werd 7e met met name een hele mooie balk en vloer waar ze samen met Dineps hoge scores wist te behalen 10.9, 1e op balk en 11.1, 2e op vloer. Rosa Nicolai draaide een stabiele nette wedstrijd en werd 9e. Marouscha heeft zonder al te veel blokkades de wedstrijd kunnen draaien. Jammer dat alleen de radslag niet bleef staan op balk. Zij werd 11e. De dames zaten in een groep van 21 turnsters.

In wedstrijd 2 bij de pupillen 1 D1 wist Maja Knapen een zilveren medaille te bemachtigen door met name op vloer een mooie oefening neer te zetten. Roos van den Berg kon eindelijk weer een volledige wedstrijd meedoen en was daardoor ook niet zo heel erg zenuwachtig. Gewoon blij dat het weer kon, maar daardoor ook nergens stress en lekker stabiel. Dit werd beloond met een 6e plek. Ook Rosalie Heesters draaide een foutloze wedstrijd! Zelfs een balk oefening zonder vallen! Goed aan gewerkt! Zij werd 7e.

Romy Bos liet ook een wedstrijd zien zonder grote fouten en eindigde 8e. Helaas was Feline van der Zwaal geen vriendjes met balk vandaag. Twee vallen hebben haar helaas best wat puntjes gekost. Ze werd 10e in een veld van 17 meiden.

Bij de pupillen D2 in wedstrijd 3 wist Manouk Wijers met een erg hoog punt op balk (13.95) een gouden medaille te behalen, ondanks dat ze wat was vergeten op vloer. Cato van der Ven eindigde op een 6e plek met helaas een val van balk. Er deden 20 pupillen 2 mee.

Op zondag 8 maart was het in Waalwijk de beurt aan een deel van de D3 en 6e divisie turnsters. Bij pupil 2 D3 werd Carice de Graaf 7e, Serafina Agostien 9e, Fay de Bruijn 10e, Demi de Koning 13e, Bente Ernstsen 17e en Ridwana Sullaiman 21e. Anne Verschuren pakte bij de jeugd 1 D3 net buiten het podium. Rosa van Dongen werd 7e, Evy de Jong 12e en Isaura Marcus 13e.

Bij de jeugd 6e divisie was er goud voor Kikkie van der Burgt na een goede wedstrijd met het eerste punt op sprong en balk. Op balk, wat normaal gesproken niet haar beste toestel is, liet ze zien ook te kunnen stralen. Niveau maatje Nina Slootheer verliet helaas eenmalig de balk, maar draaide voor de rest een foutloze wedstrijd. Shirene Masrour heeft een stabiele wedstrijd geturnd met helaas wat pech op balk. Solyse Groenendaal turnde eindelijk weer een wedstrijd na lang blessureleed. Ze heeft op alle toestellen volledig kunnen draaien, alleen was het nog niet zo stabiel. Maar dat is helemaal niet erg en komt de volgende wedstrijd wel weer. Deze drie dames werden respectievelijk 6e, 7e en 13e.

In wedstrijd 2 kwamen de junioren divisie 6 in actie. Loïs Drent begon met een stabiele oefening op brug, wat haar een tweede plek opleverde. Op balk wilde in eerste instantie de handstand niet lukken, maar door die opnieuw te doen kwam ze toch aan de eisen en behaalde ze nog een mooi punt. Op sprong behaalde ze zelfs het hoogste punt met daarbij voor het eerst een mooie half in, half uit te laten zien. Tot haar verrassing mocht ze het brons in ontvangst nemen op slechts 25 honderdste achter de nummer 1. Renske Otten turnde een stabiele wedstrijd, helaas wat minder strak dan dat ze had gewild, maar ze behaalde wel de tweede plek op balk en eindigde na vier toestellen op een mooie 6e plek. Bij Anouk Bakker lukte eindelijk weer het ophurken op brug. Ook ging ze weer over de pegasus zonder angsten. Allebei een grote overwinning voor haar. Daarnaast straalde ze op balk en vloer wat haar een verdienstelijke 9e plek opleverde. Noor Buurman had daarentegen niet zo haar dag op brug en balk. Wel liet ze zien dat ze haar overslag over de pegasus flink heeft verbeterd. Zij eindigde op de 10e plek.

De senioren 6e divisie mochten het wedstrijdweekend in Waalwijk afsluiten. Juul Kersten toonde revanche door nu wel een mooie vloeroefening te laten zien. Ook op de andere drie toestellen was het netjes. Ze had zelfs het hoogste punt op brug en het tweede punt op balk. Daarnaast turnde ze voor het eerst een nette half in als tweede sprong. Ze werd beloond met een zilveren medaille. Femke Vissers behaalde het brons door op alle toestellen weer te laten zien hoe stabiel ze is geworden. Ze scoorde het tweede punt op brug achter Juul en ook zij liet een mooie half in als tweede sprong zien. Karlijn van de Ree heeft laten zien dat ze wat angsten heeft overwonnen. Met name op sprong, waar ze de overslag over de pegasus weer durfde. Ook op brug kon ze weer een volledige oefening turnen met een gelukte ophurken. Mede door op vloer te stralen werd ze uiteindelijk 5e.