8 medailles voor BredaGym op 1e regiofinale

In de afgelopen maanden zijn er verschillende voorrondes geweest waarin de dames van de 4e/5e/6e divisie en de D1/D2/D3 zich konden plaatsen voor de regiofinale. Van BredaGym deden 50 turnsters mee aan de voorrondes in deze niveaus. Ze wisten maar liefst 36 finaleplaatsen in de wacht te slepen! Op 7 april vond in Loon op Zand de eerste finale wedstrijd plaats voor de 5e/6e divisie, de D2 en pupil 1 D3. Aankomende zaterdag 14 april in Prinsenbeek zal de finale zijn voor de 4e divisie, de D1 en instap/pupil 2/jeugd 1 D3.

Voor de 6e divisie en de D3 is de Regiofinale de hoogste finale die ze kunnen behalen. In twee categorieën kwam BredaGym uit, en twee dames wisten de titel regiokampioen te behalen! Beide dames turnden een stabiele wedstrijd, met een wat mindere brug, maar toch ruim genoeg voor het goud. Roos van der Feer werd bij de Pupil 1 D3 knap eerste, en Anouk van der Burgt bij Senior divisie 6. In het niveau van Roos turnden ook: Anne Verschuren die heel knap 8e wist te worden en Sofia Bakker die met een erg creatieve oefening op vloer eindigde op de 22e plek. Voor Anne en Sofia was dit hun eerste wedstrijdseizoen, dus extra knap! Maud de Haas, het team maatje van Anouk, wist knap 14e te worden. Ze had pech op sprong en kwam helaas met haar verkeerde been uit bij haar 2e overslag.

vlnr: Anouk v/d Burgt, Maud de Haas, Linne Buijk, Joyce Wijnen en Nina v/d Burgt

Voor de 5e divisie en de D2 was deze wedstrijd tevens een plaatsing voor de districtsfinale. Bij de Pupil 1 D2 deden vanuit BredaGym vijf meiden mee in de finale aan dit niveau. Twee meiden hebben zich weten te plaatsen voor de districtsfinale: Teodora Vasilic werd knap 3e en Jayli Castien 4e, met 0,01 achter Teodora. De andere drie dames kwamen vooral op brug nog wat te kort, maar stonden toch maar knap in de finale! Emilija Pesic werd 13e, Pipi Wilner 17e en Steffy Klarenbeek 18e. Bij de Pupil 2 D2 drie deelneemsters: Iara Barrau, Marouscha de Kwaasteniet en Kikkie van der Burgt. Helaas lieten de dames wat puntjes liggen op balk, wat de doorstroming naar het district spannend maakte. Toch wisten Iara (6e) en Marouscha (11e) zich voor deze wedstrijd te plaatsen. Kikkie werd in dit sterke veld 22e.

vlnr: Steffy Klarenbeek, Emilija Pesic, Teodora Vasilic, Aniek Delacourt, Jayli Castien en Pip Wilner

Voor Guusje de Haas en Jitske Ernstsen was het een verrassende wedstrijd. Zij komen uit in de jeugd 1 D2, en hadden zich weten te plaatsen door in de top vijf tot tien te eindigen. Guusje draaide de beste wedstrijd van het seizoen, en dit werd beloond met een bronzen plak! Voor Jitske was dit het eerste seizoen in de D2, dus dan op de finale staan is al knap. Ze eindigde 11e, wat zelfs nog een reserve plek voor het district betekent!

vlnr: Guusje de Haas, Jitske Ernstsen, Anne Verschuren, Roos v/d Feer en Sofia Bakker

Bij de 5e divisie was het een feestje! Alle zes de dames wisten in de top 4 te eindigen en zich dus ook allemaal te plaatsen voor de districtsfinale! Wat een super prestatie! Bij Jeugd 2 5e divisie hadden we twee medaille plaatsen: goud voor Linne Buijk en brons voor Nina van der Burgt die op de voet werd gevolgd door maatje Joyce Wijnen op een 4e plek. Onze Junior 5e divisie Aniek Delacourt wist zichzelf en ons te verrassen met een mooie 3e plek. Extra leuk als de turnster zelf de medaille totaal niet ziet aankomen! Bij de senioren 5e divisie maakten de dames het spannend. Ze zaten de hele tijd heel dicht bij elkaar in de buurt. Leonie Kentrop wist uiteindelijk het verschil te maken op vloer en de podium plek te bemachtigen, knap zilver! Chrisje Boemaars die op de overige drie toestellen de sterkste was eindigde net achter haar op de 4e plaats.

vlnr: Kikkie v/d Burgt, Marouscha de Kwaasteniet, Leonie Kentrop, Chrisje Boemaars en Iara Barrau