16 turnsters BredaGym naar NK turnen

In de afgelopen 3 weekenden werden in Nieuwegein, Leek en Alkmaar de halve finales gehouden voor dames turnen in de 1e, 2e en 3e divisie en N-niveaus. 19 BredaGym turnsters hadden zich geplaatst voor deze halve finales. Liefst 16 turnsters wisten zich op deze wedstrijden te kwalificeren voor de finales.

Goud was er in de halve finale voor Masha van de Westelaken bij de junioren in de 2e Divisie en Yllana Hart bij de Jeugd2 in de 3e divisie. Beide turnsters promoveren met dit resultaat een divisie omhoog. Naast dit meerkamp resultaat plaatsten beide turnsters zich ook voor de balk en vloerfinale. Fiona Lanser kreeg een zilveren medaille omgehangen bij de junioren in de 3e divisie met slechts 0,067 puntenverschil met de nummer 1, waardoor ook zij op de meerkamp finale mag aantreden.

Senior Femke van Brunschot werd 5e in de 1e divisie waar Juul van Ooijen 23e werd. Femke heeft zich hiermee voor de elfde keer op rij geplaatst voor het NK. Ook wist zij zich opnieuw op haar favoriete toestel balk te kwalificeren. En dat wordt een leuke finale, daar ook Juul van Ooijen zich voor deze finale heeft weten te plaatsen.

In de 2e divisie plaatsten ook Veerle Clavan (7e) en Dorine Berends (14e) zich voor de finale. Femke de Jong kwam net wat puntjes te kort en is als 1e reserve geplaatst voor het NK. Dorine wist tevens de brugfinale in de wacht te slepen. Emma Monteban kwam bij de Jeugd2 in actie. Zij liet wat punten liggen op sprong, maar herpakte zich sterk op brug, waar ze reserve is voor de toestelfinale. Met een 12e plaats op de meerkamp mag ook Emma voor het eerst deelnemen aan het NK.

In de 3e divisie was het senior Nikki Meeuwissen die de finale opnieuw wist te behalen met een 6e plek op de halve finale. Tevens is ze reserve voor het toestel sprong. Femke Helmer werd in dezelfde categorie 11e met een goede wedstrijd. Echter waren er in deze categorie maar 6 finale plaatsen beschikbaar. Bij de junioren was het voor Philou Touw haar eerste landelijke wedstrijd in de 3e divisie. Een 8e plaats was dan ook onverwacht goed, waarmee ze zelfs als reserve mee mag naar het NK. Een nog mooiere verrassing was dat zij de hoogste score op de vloer wist te noteren, waarmee Philou zich heeft weten te plaatsen voor deze toestelfinale.

Nij de Jeugd2 kwam Julia Sancho Galan ook voor het eerst in actie op een landelijke wedstrijd in de derde divisie. Zij wist met de 11e plaats de meerkamp finale te behalen en tevens een toestelfinale op vloer te bemachtigen.

Bij de 8- en 9-jarige instappers was het Zerin Bozan Alvarez die in het hoogste N1-niveau mocht deelnemen aan de halve finale. Op balk en vloer noteerde zij hoge scores, waar ze op sprong en brug juist weer wat punten liet liggen. Maar een 10e plaats bleek voldoende voor haar eerste NK. Ook mag zij in actie komen op de toestelfinale vloer. In de N2 mochten Isa Smits en Veerle vd Linden aantreden op de halve finales. Helaas bleek bij hun de concurrentie te sterk en was voor beide dames de halve finale het eindpunt met een 22e en 26e plaats. Bij de instap N3 kwam Marchien van Hooijdonk in actie. Zij werd op 0,001 punt verschil 4e. Hiermee plaatste zij zich overtuigend voor de meerkamp finale en sleepte ze ook een toestelfinale brug binnen.

Bij de pupillen2 N2 kwam Saar van Hemert in actie. Zij turnde vorig seizoen nog in de N3, dus de verwachtingen lagen dit seizoen niet heel hoog. Toch wist zij zich knap als 16e te kwalificeren voor de finale door een ijzersterke wedstrijd neer te zetten. Bij de pupillen2 N3 was het Luna van de Westelaken die in actie mocht komen op haar eerste halve finale. Ook zij turnde een hele goede wedstrijd en plaatste zich als 8e voor de meerkamp finale.

Bij de jeugd1 N4 kwam Amber-Fe de Vos in actie. Ze turnde een klein foutje op de balk waardoor ze daar net de toestelfinale miste, maar behaalde deze toestelfinale wel op de vloer. Met haar 7e plaats in de meerkamp mag ook zij deelnemen aan het NK.

Al met al een prachtig resultaat voor deze BredaGym meiden. Waar de concurrenten vaak moeite hadden om op de balk te blijven staan is het álle turnsters van BredaGym gelukt om niet van de balk te vallen tijdens de halve finale, waarmee natuurlijk al een belangrijke basis werd gezet naar deze goede resultaten. 16 geplaatste NK turnsters is het grootste aantal voor de vereniging tot nu toe. Een resultaat om weer erg trots op te zijn.