15 regiotitels voor BredaGym turnsters op regiofinale in eigen huis

Op 16 februari werden in sportcentrum de Scharen te Breda de regiokampioenschappen turnen dames gehouden voor de 3e divisie en de regionale toestelfinales voor de 1e en 2e divisie. Voor de 3e divisie was het tevens de plaatsingswedstrijd voor de halve finales van het Nederlands Kampioenschap. Een hele spannende dag dus!
Bij de regiofinale in de 3e divisie waren de regio titels in de oudste 4 categorieën allemaal voor BredaGym. Bij de senioren won Nikki Meeuwissen, bij de junioren Rosalie Donkersloot, bij de jeugd 2 was het Puk van der Eijk die goud won en bij de jeugd 1 stond Lieve van de Vijver op het hoogste schavot.
Daarnaast was er nog brons voor Fiona Lanser bij de senioren en zilver voor Marchien van Hooijdonk bij de pupillen 1. Naast deze turnsters wisten ook Veerle van der Linden (4e bij de pupillen 1), Indy Muller en Amber-Fé de Vos (gedeeld 4e bij de jeugd 2) en Philou Touw (7e bij de junioren) zich te kwalificeren voor de halve finales.
Instappers Fayley van Vugt (5e), Liv Rikken (8e) en Yfke Roovers (12e) maakten alle drie te veel foutjes op de balk, wat te veel punten kostte voor kwalificatie. Ook Laura Roudaï maakte op deze regiofinale te veel foutjes en eindigde als 12e. Akua Tabiri was haar zenuwen niet goed de baas en eindigde als 7e bij de jeugd 1 N4. Ook senior Carmen Kentrop, die bij de voorrondes nog 4e werd, moest door zenuwen nu genoeg nemen met de 16e plaats bij de senioren. Hier werd Nicky Bierings 15e en Femke Helmer 18e. Bij de junioren was er een 10e plaats voor Julia Sancho Gálan. Yllana Hart was helaas geveld door de griep, waardoor ze de finale niet kon turnen.
Bij de toestelfinales was de regionale titel er in de 1e divisie voor Femke van Brunschot op vloer bij de senioren, Masha van de Westelaken op vloer bij de junioren, Saar van Hemert op brug bij de jeugd 1 N2, Zerin Bozan Alvarez op vloer bij de pupil 1 N1. Daarnaast was er zilver voor Zerin en Femke op brug en balk en brons voor Saar op balk.
Bij de 2e divisie was het regionale toestelgoud er voor Luna van de Westelaken op brug en vloer bij de jeugd 1, Eline van Seeters op brug, balk en vloer bij de jeugd 2, Emma Monteban op balk bij de junioren en Anouk Helmer op brug bij de senioren. Zilver was er voor Eline op sprong, Luna op balk en Noa van de Feer op sprong bij de instap. Brons werd behaald door Zoë van Ginneken bij de instappers op sprong en balk, Emma op brug, Dorine Berends bij de senioren op brug. Veerle Clavan werd 5e op vloer bij de senioren en Danique van der Hof greep 2x net naast de medaille met een 4e plaats op sprong en brug, evenals Emma op vloer en Dorine op balk.