Longo / VLC

Deze pagina is speciaal voor de nieuwe leden van LONGO en VLC die in de zomervakantie van 2019 de overstap naar BredaGym (overwegen te) maken.

Begin mei zijn er verschillende brieven uitgedeeld:

Recreatiebrief:
Brief aan Longo/VLC RECREATIELEDEN 

Selectiebrief:
Brief aan LONGO SELECTIELEDEN
Brief aan VLC SELECTIELEDEN 

Overschrijfformulier:
Longo_VLC_Overschrijfformulier

Informatiebrief over Kamp:
Kamp 2019

BredaGym algemene wedstrijdinformatie: Volgt z.s.m.

Link naar het evaluatieformulier: 
EVALUATIE FORMULIER OUDERS
EVALUATIE FORMULIER TURNSTERS

Trainingsschema 2019-2020:
NIEUW TRAININGSSCHEMA SELECTIE TURNEN
NIEUW TRAININGSSCHEMA RECREATIEVE UREN

FAQ’s

Hoe lang gaat de wedstrijdkleding nog mee?

De wedstrijdpakjes gaan altijd twee seizoenen mee. Seizoen 2019/2020 is het tweede seizoen. In seizoen 2020/2021 komen er weer nieuwe wedstrijdpakjes, en die gaan dan weer 2 seizoenen mee. De wedstrijdpakjes van de vooropleiding gaan langer mee, in principe zo lang als deze leverbaar zijn bij Moreau, hetzelfde geldt voor de trainingspakken.

Waarom moeten we beslissen over de wedstrijdpakjes voor 1 juli?

U bent niet verplicht om de pakjes al voor 1 juli aan te schaffen, echter zal de prijs van het pakje na 1 juli stijgen, omdat het pakje dan niet meer in de standaard collectie zit van Moreau. Hierdoor zijn de pakjes dus “custom made” en zijn ze duurder bij het bestellen. Ons advies is daarom om op tijd te bestellen, dit scheelt namelijk 14 euro. De eerste wedstrijden kunnen al in november vallen.

Hoeveel is de contributie voor 2 uur turnen?

Op de contributiestaffel is te zien dat voor 2 uur per week een bedrag van 30,16 euro per maand wordt afgeschreven. In totaal 10 maanden per jaar (in de maanden juli-augustus wordt geen contributie geïnd). Voor de ‘overstappers’ van LONGO en VLC worden GEEN inschrijfkosten in rekening gebracht, mits voor 1 juli wordt aangemeld.

Mag een selectie turnster ook bij de recreatie turnen?

Ja dit mag. Het recreatie uur wordt opgeteld boven het aantal selectie uren en dit totaal is dan de contributie. Hoe meer uren er getraind worden, hoe lager het bedrag per uur is, zie contributiestaffel.

Wanneer wordt het trainingsschema bekend?

Op donderdag 9 mei staat het schema op de website onder ditzelfde menu. Kort daarna ontvangen jullie een email met evaluatieformulier, waarin aangegeven kan worden welke trainingen wel/niet haalbaar zijn, waardoor we de definitieve turnster indeling kunnen maken.

Wat nu als ik niet kan op de dag(en) waar mijn niveau traint?

Turnsters kunnen enkel trainen op de trainingen die voor hun niveau worden aangeboden. Zij kunnen dus niet aansluiten bij een training op een ander niveau.

Welk niveau gaat mijn dochter doen?

Komend seizoen kan het best zijn dat een turnster omhoog of omlaag gaat in niveau. Met de huidige trainsters van dit seizoen zal samen met jullie bepaald worden in welk niveau je dochter volgend seizoen waarschijnlijk zal uitkomen. Half oktober wordt er ingeschreven voor de wedstrijden.

Mijn dochter weet nog niet zeker of ze de overstap wilt maken. Kan zij ook een periode uitproberen?

Bij BredaGym is er 1 kalendermaand opzegtermijn. Mochten de ‘nieuwe’ trainingen niet goed bevallen, kan hier altijd gebruik van gemaakt worden. Echter wanneer er half oktober ingeschreven is voor de wedstrijden, zullen de gemaakte wedstrijdkosten nog wel doorberekend worden.