Turnwedstrijden eind 2018

In de afgelopen 8 weekenden werden er vele wedstrijden geturnd door de turnsters van BredaGym. Het seizoen begon met het Nederlands Kampioenschap teams. Hier wisten 4 teams zich voor de kwalificeren. Het team in categorie A, met senior Femke van Brunschot, won hier knap een bronzen medaille. Het gemengde team samen met EOC Oosterrhout in categorie D met Emma en Fiona van BredaGym, werd vierde. Ook het team in de N3, bestaande uit Lieve, Akua, Luna en Saar, werd vierde. In categorie C werd het team, bestaande uit Veerle, Masha, Dorine en Nikki, zesde.

De week erna was het de beurt aan de regionale clubteamfinale. Hier stonden 8 teams in de finale, die heel bijzonder alle 8 een medaille mee naar huis namen!
Het team in de 4e divisie (Laurie, Lin, Vera, Romy, Mirthe en Aranka) won goud. In de D1 kwamen twee teams aan de start en zij wonnen goud (Suze, Laura, Manon, Nikki en Nikola) en zilver (Lieke, Jet, Chaliya, Jasmijn en Ilse). In de 5e divisie deden ook twee teams mee, die goud (Aniek, Anouk, Chrisje, Leonie en Linne) en zilver (Guusje, Jitske, Kiana, Joyce, Mieke en Nina) wonnen. Ook in de D2 deden twee teams mee en die wonnen goud (Roos, Jayli, Iara, Marouscha en Teodora) en brons (Chloë, Kikkie, Steffy, Pip en Emilija). In het N-niveau werd tevens een bronzen medaille behaald (Lieve, Akua, Indy en Marchien).
In hetzelfde weekend kwamen 28 turnsters van BredaGym in actie in Heusden-Zolden (België) op de internationale Cup Michel Wanten. Femke van Brunschot was hier grootverdiener met 5 prijzen. Goud in de individuele meerkamp, zilver met het team (met Veerle Clavan en Merel Wilken), zilver op balk en sprong en brons op de vloer. Masha vd Westelaken en Emma Monteban wonnen goud met hun team in combinatie met Manouk en Esmee van Dynamo Roosendaal. Zerin Bozan Alvarez scoorde het hoogste punt op het toestel vloer in haar categorie, waar helaas geen toestelfinales waren.
Een weekend later stond de Turn Totaal Breda Cup op het programma. Een wedstrijd die BredaGym zelf organiseert en waar ze vanuit het hele land naar Breda komen om deel te nemen aan deze toestelfinale wedstrijd op landelijk niveau. Ook hier viel thuisclub BredaGym weer flink in de prijzen. Zerin Bozan Alvarez bij de pupil 1 N1 zilver op sprong, brug en vloer en goud op balk. Bij de pupil 2 N3 won Suze vd Hoeven zilver op balk en Laura Roudaï het brons. Pre-instap N1 Merel Bartelen won goud op alle vier de toestellen. Pre-Instap N2 Saar Broeders won brons op sprong en zilver op brug. Ashley Singerling won zilver op balk en brons op vloer.Bij de instap N2 won Danique vd Hof zilver op brug. Zoë van Ginneken won zilver op balk en brons op vloer. Noa vd Feer werd hier net 4e. Bij de Instap N3 won Yfke Roovers zilver op sprong, Liv Rikken won goud op brug en Fayley vd Vugt zilver. Bij de senioren 2e divisie won Dorine Berends het goud op brug en Anouk Helmer brons op brug en balk. Veerle Clavan won goud op balk en vloer. Bij de junioren 1e divisie won Masha vd Westelaken het goud op balk, zilver op vloer en brons op sprong. Bij de juegd 1 N4 won Akua Tabiri het goud op vloer en zilver op sprong. Bij de jeugd 1 N2 won Luna vd Westelaken het goud op sprong. Saar van Hemert werd op brug net 4e. Bij de junioren 2e divisie won Femke de Jong goud op vloer, zilver op sprong en balk en brons op brug. Emma Monteban won zilver op vloer en brons op sprong. Bij de senioren divisie 3 won Nikki Meeuwissen het goud op sprong en vloer en zilver op balk. Femke Helmer won het zilver op sprong, Benthe Clavan het brons op balk. Nicky werd op vloer net 4e. In een andere wedstrijdronde won Fiona Lanser goud op sprong en vloer en zilver op balk. Carmen Kentrop werd 3e op sprong en Judith Schreurs werd 3e op balk. Bij de pupillen 1 N2 werd Veerle vd Linden 3e op brug, waar Saar Ijsselmuiden net 4e werd op vloer. Bij de jeugd2 3e divisie werd Eline van Seeters 3e op sprong en 2e op vloer. Bij de junioren 3e divisie won Rosalie Donkersloot zilver op balk en vloer en brons op sprong, Yllana Hart won brons op brug. Nienke Vendel won brons op balk en Julia Sancho Galan won goud op vloer.Bij de senioren 1e divisie won Femke van Brunschot goud op balk, zilver op brug en brons op vloer. Bij de jeugd 2 3e divisie won Puk vd Eijk het zilver op brug en vloer en Indy Muller het brons op deze toestellen. Amber-Fé de Vos won goud op balk.
In het tweede weekend van december stond de districtskwalificatie op het programma voor de 2e divisie. Bij de Instap N2 was Noa vd Feer 3e na haar wedstrijd. Uiteindelijk werden twee wedstrijden samengevoegd waarbij ze 7e werd. Danique vd Hof 21e en Zoë van Ginneken 25e. Jeugd 1 N3 Luna vd Westelaken werd 5e. Jeugd 2 Eline van Seeters werd 7e. Junior Emma Monteban werd 12e. Senior Anouk Helmer werd 5e, Dorine Berends, 17e en Veerle Clavan 18e. Vrijwel alle turnsters hebben zich daarmee geplaatst voor het regiokampioenschap. De landelijke doorstroming weten we pas in januari.
Op 15 december werd in Prinsenbeek de eerste regionale voorronde gehouden voor de 3e divisie. Bij de instappers was er een zilveren plak voor Fayley van Vugt en brons voor Liv Rikken. Yfke Roovers werd 7e. Bij de pupillen 1 won Saar IJsselmuiden goud, Veerle van der Linden zilver en Marchien van Hooijdonk werd 5e. Bij de pupillen 2 werd Laura Roudaï 5e. Waar ze net gepromoveerd is vanuit de D1. Bij de jeugd 1 won Lieve vd Vijver zilver, Akua Tabiri werd net 4e. Bij de juegd2 won Indy Muller goud, Amber-Fé de Vos brons en Puk vd Eijk werd 4e. Bij de junioren was er brons voor Philou Touw, een 4e plaats voor Yllana Hart, een 6e plaats voor Rosalie Donkersloot, een 14e plaats voor Julia Sancho Galan en een 17e plaats voor Nieke vd Horst. Bij de senioren 3e divisie was het zilver voor Nikki Meeuwissen, Carmen Kentrop werd 4e gevolgd door Fiona Lanser op de 5e plaats. Femke Helmer werd 14e, Nicky Bierings 22e, Judith Schreurs 23e, Loes Crezee 25e (met de 1e plaats op balk!).
Op 16 december mochten enkele D1 en 4e divisie meiden aan de bak. Bij de junioren werd Romy vd Hout 1e, gevolgd door Linne Buijk. Aranka Meershoek werd 5e, gevolgd door Mirthe Helmer op de 6e plaats. Bij de senioren werd Lin Vissers 5e, Vera de Jong 8e, Laurie Bakker 11e gevold door Aniek Delacourt op de 12e plaats. Bij de Jeugd 1 D1 won Nikola Borgosz het zilver. Jet Castien werd hier 7e en Lieke van Dongen 9e.