Tien turnsters BredaGym plaatsen zich voor landelijke halve finale turnen!

Afgelopen weekend was er voor BredaGym een medailleregen tijdens de regiofinale voor divisie 3, de toestelfinale voor divisie 1 en 2 en de 1e kwalificatie voor divisie 4 en 5. De turnsters van divisie 3, die zich tijdens de regiofinale konden plaatsen voor de landelijke halve finale behaalden maar liefst 10 startbewijzen. Het totaal aantal medailles dat de turnsters van BredaGym wonnen, kwam uit op 45 stuks. Hiervan waren er 16 goud, 18 zilver en 11 brons.
Op zaterdagochtend werd begonnen met de regiofinale van de 3e divisie in Sportcentrum De Scharen in Breda. Deze turnsters konden zich tijdens de regiofinale plaatsen voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap. Slechts een klein gedeelte van de turnsters komt hiervoor in aanmerking. Bij de categorie Instap N3 waren dit er maar 4 van de 25 deelnemers uit de regio. Faye de Beet behaalde zilver op de regiofinale en wist dus dat felbegeerde startbewijs voor de halve finale in de wacht te slepen. Bij de Pupillen 2 N3 mocht Lieve Staal ook op het podium plaatsnemen. Met een zilveren medaille is ook zij zeker van een plaats in de halve finale van het NK.


Zowel bij de Jeugd N4 als de Jeugd 3e divisie is BredaGym een regiokampioen rijker. Nikki Broeders behaalde goud bij de Jeugd N4 en Nikola Borgosz ging met goud naar huis bij de Jeugd 3e divisie. Ook deze turnsters zijn geplaatst voor de landelijke halve finale. Bij de Jeugd 3e divisie ontvingen naast Nikola ook Akua Tabiri en Femke Stoof een startbewijs. De junioren 3e divisie maakten het spannend. Er waren vele kansen op medailles, maar hier grepen de turnsters net naast. Wel mogen Feline van Binsbergen en Puk van der Eijk verschijnen op de halve finale van het Nederlands Kampioenschap. Dit doen zij samen met Senioren 3e divisie Fiona Lanser en Loes Crezee.


Na de regiofinale was het tijd voor de toestelfinale voor divisies 1 en 2. Bij de onderbouw gingen maar liefst drie turnsters naar huis met op alle toestellen een medaille. Suze Nuyens (Instap N2) behaalde goud op sprong, zilver op brug, zilver op balk en goud op vloer. Merel Bartelen (Instap N1) kreeg goud voor sprong, zilver voor brug, goud voor balk en brons voor vloer en Maxime Fawzi (Pupil 1 N2) behaalde brons voor sprong, zilver voor brug, zilver voor balk en goud voor vloer. Ook waren er medailles voor Ashley Singerling (Instap N2), Saar Broeders (Instap N1), Laura Roudaï (Jeugd N3) en Liessel Mureau (Jeugd N2)


Bij de bovenbouw divisie 1 en 2 werd er al net zo goed gescoord. Op sprong werd het eremetaal omgehangen bij Luna van de Westelaken (Jeugd 1e divisie). Op brug behaalde Lieve van de Vijver (Jeugd 2e divisie), Emma Monteban (Junior 2e divisie) en Dorine Berends (Senior 2e divisie) een medaille. Bij balk was er prijs voor Luna van de Westelaken (Jeugd 1e divisie), Lieve van de Vijver (Jeugd 2e divisie), Emma Monteban (Junior 2e divisie), Masha van de Westelaken (Senior 1e divisie) en Dorine Berends (Senior 2e divisie). En op vloer waren er medailles voor Luna van de Westelaken (Jeugd 1e divisie), Jiska Bishop (Jeugd 2e divisie), Emma Monteban (Junior 2e divisie) en Masha van de Westelaken (Senior 1e divisie).


Op zondag was de 1e kwalificatie voor divisie 4 en 5. Er werden drie volledige BredaGym podiums gevuld. Bij de Senioren 4e divisie werd Marit Blankers eerste, Aniek Delacourt tweede en Vera de Jong derde. De Junioren 5e divisie behaalden goud voor Anouck van Heerden, zilver voor Joyce Wijnen en brons voor Kiana Hosseinion. Ook bij de Jeugd D1 was het podium geheel in BredaGym kleuren met Jasmijn Driedijk op het hoogste podium, Ilse Meeder op een tweede plaats en Teodora Petkovic op de derde plaats. Elza Verschoor turnde bij de Pupil 2 D1 naar een zilveren medaille. Een zeer succesvol weekend voor de Bredase vereniging.