Herfst wandeling

Op zaterdag 16 november waren wij, leden van de groepen BredaGym, weer uitgenodigd voor de natuurwandeling regio Dorst, onder de deskundige leiding van Ad van der Laar.
Het weer werkte zonnig mee en dat is, hoewel wij nooit zo zielig doen, toch mooi meegenomen in plaats van rond te moeten plonzen in de stortregen! Van de partij waren Chantal en haar tevreden baby Lindsay in een handzaam wagentje en ook voorzitter Michel van Gils en echtgenote beleefden het mee. Fraaie herfstkleuren hielpen zeker, om de levendige lessen in méér natuur- begrip door onze gids achtergrond te geven.
Om te zien of er (rans) uilen in een bepaalde boom zitten, hoeft men in eerste instantie zijn nek niet te verdraaien (dat oefenen we met Chantal al bij afsluiting van onze wekelijkse training). Het volstaat, de grond rondom de boom te inspecteren op uilenballen, die een overtuigend teken zijn van de behoeften, die ook deze dieren hebben.
“Circulaire economie” is geen menselijke uitvinding, maar al millennia lang door de Natuur in praktijk gebracht gegeven, zoals Ad ons duidelijk maakte aan de hand van elkaar in afsterven en daarop weer in leven houdend loof, schimmels (paddenstoelen) en gedierte.
Weer terug op ons startpunt hebben we deze leerzame activiteit in de buitenlucht afgerond met koffie, gebak etc. bij BEUM. Onze dank werd verwoord door Michel, die Ad een bloemstuk overhandigde, ommanteld door kunstzinnige takjes. Spreker suggereerde meen ik, dat hij deze tijdens de wandeling zelf bijeen gesprokkeld had, maar dat werd natuurlijk niet geloofd. Een vrolijke lach bracht het echter wel teweeg. Van de gezelligheid en goede sfeer van deze traditionele wandeling werd in 2019 weer genoten door ± 25 deelnemers.

Dick Besling.
Foto’s zien? Klik dan HIER