GOUD VOOR FEMKE EN BRONS VOOR ZERIN IN AHOY’

Een prachtig evenement was het weer;  Dutch Gymnastics – The Finals in Ahoy’ Rotterdam. Hier turnen turntoppers als Epke Zonderland en Sanne Wevers het Nederlands Kampioenschap, maar ook in andere turndisciplines zoals trampoline springen, dans, ritmische gymnastiek en acrogym kwamen alle toppers in actie voor de strijd om de Nederlandse titels. Voor BredaGym kwamen 8 toppers in actie. Femke van Brunschot turnde op zaterdag de meerkampwedstrijd in categorie A, waarbij de beste 10 junioren en senioren van het NK uit de eerste divisie tegen elkaar turnden. Ze eindigde hier op de 10e plaats, met veruit de hoogste balkscore. Een voorbode op de zondag, waar ze in het grote sportpaleis mocht turnen in de balkfinale. Hier maakte Femke het nog erg spannend met 2 grote wankelingen in haar oefening. Maar het bleek toch goed voor goud! Na haar nationale titel op dit toestel van twee weken geleden en de zilveren medaille van vorig jaar in Ahoy’ en prachtige kers op de taart.

Ook voor Zerin Bozan Alvarez was er een super leuke wedstrijd in Ahoy’, namelijk de district teams finale. Enkel de beste turnsters in de leeftijdscategorie 8-9 jaar werden hiervoor uitgenodigd door de KNGU om deze teamstrijd tegen de verschillende districten te turnen. Een hele eer dus om hieraan deel te mogen nemen, maar zeker verdient! En het resultaat mocht er ook zijn. Brons was er voor het team uit district Zuid, waarbij Zerin op alle vier de toestellen een meetellende score had.

In de Ahoy Cup niveau C en D hadden Masha van de Westelaken, Emma Monteban en Fiona Lanser zich gekwalificeerd tijdens hun NK. Ook voor deze meiden een mooie ervaring om in het gigantische Ahoy te mogen turnen voor veel publiek. Emma werd 8e, Fiona 11e en Masha 15e.

Bij de Acrogym finale C-lijn hadden Janneke Martens en Amber-Fe de Vos zich geplaatst bij de beste 7 teams in hun niveau en mochten in Ahoy hun NK doen. Helaas startte zij hun tempooefening met een val, waardoor een podiumplaats direct uit het zicht was, maar ze herpakte zich snel en lieten nog een keurige balansoefening zien. Janneke en Amber-Fe behaalde een 6e plaats. Bij de senioren in de eredivisie turnde Laura Aerts uit België mee namens BredaGym. Zij turnde naar een 15e plaats in de meerkamp en 5e plaats op het toestel sprong.