Brons voor BredaGym tijdens Brabant Cup in de Maaspoort!

Afgelopen zaterdag mocht een team van turnsters van BredaGym aantreden om mee te doen aan de Brabant Cup in de Maaspoort in Den Bosch. De Brabant Cup is een onderdeel van de Brabant Trophy, een internationale wedstrijd turnen. De organisatie hoopt door het organiseren van deze internationale wedstrijd uiteindelijk de World Cup turnen in 2023 naar Den Bosch te laten komen.

Voordat de internationale wedstrijd begon, waar onder andere topturnster Angelina Melnikova aan meedeed, mochten teams en duo’s uit Nederland op FIG-niveau en de supplementen A, B, C en D laten zien wat ze in huis hebben. BredaGym deed mee met een team op supplement B bestaande uit Veerle Clavan, Dorine Berends, Merel Wilken, Nikki Meeuwissen en Masha van de Westelaken.

In een grote arena onder begeleiding van showlicht lieten de turnsters hun oefeningen zien. Na het groot inturnen op alle toestellen kregen de teams nog een ‘one touch’, waarna zij hun oefening startten. Het eerste toestel brug ging verbazingwekkend goed. Bij alle turnsters werden de losommen met 45 graden opzwaai gehaald. De cijfers vielen dan ook hoger uit, als de turnsters hadden verwacht.

De eerste keer op een wedstrijd op de evenwichtsbalk staan is altijd een spannend moment, maar ook hier wist het team zich goed staande te houden. Nikki had helaas een val met haar eerste element, maar maakte de oefening goed af. Masha turnde een onzekere oefening, maar bleef met alle moeilijke onderdelen op de balk. Veerle was de stabielste van de drie turnsters. Zij had geen wiebels en turnde alle sprongen en elementen vol overtuiging.

Op het toestel vloer leek het mis te gaan voor het team. Er werd een val gemaakt en sommige sprongen gingen niet zoals de turnsters wilden dat het zou gaan. Ook de jury zag veel aftrekpunten en zeker ruimte voor verbetering op dit toestel. Het team moest alles op alles zetten op het laatste toestel sprong. Masha turnde hier een hele mooie yurchenko gehoekt, die werd beoordeeld met een 12,400. Ook Nikki en Veerle waren in vorm op het laatste onderdeel. Het bleef nog even spannend, maar door deze mooie afsluiting wist team BredaGym beslag te leggen op het brons.

Komend weekend zal hetzelfde team deelnemen aan de kwalificaties van het Nederlands Kampioenschap teams in Waalwijk. Zij hopen zich daar te plaatsen voor de finale die op 16 november plaats zal vinden in Sittard.