BredaGym verovert 11 regiotitels

Op 27 januari werden in Roosendaal de regiokampioenschappen gehouden voor de meerkamp in divisie 1 en toestelfinales in divisie 2.

Femke van Brunschot veroverde hier in de hoogste categorie senioren 1e divisie het goud in een spannende wedstrijd, waar enkele tienden het verschil maakte tussen de nummers 1, 2 en 3. Femke turnde nog een foutje op de balk, maar ondanks dat wist zij toch als beste uit de wedstrijd te komen. Juul van Ooijen turnde in dezelfde categorie een vrijwel foutloze wedstrijd, maar komt nog moeilijkheid te kort voor een podiumplek en werd daarmee vierde.


De achtjarige Zerin Bozan Alvarez turnde haar eerste ‘echte’ wedstrijd op het hoogste niveau bij de instappers N1. Helaas was zij nog herstellende van een griep en turnde zo niet haar beste wedstrijd. Ondanks dat eindigde ze knap op een vierde plaats.

Bij de toestelfinales was het een medaille oogst voor de BredaGymmers. In de jongste categorie instap N2 waren er drie BredaGym deelneemsters die de prijzen mooi verdeelde. Isa Smits pakte goud op balk, Saar IJsselmuiden goud op vloer en Veerle van der Linden goud op rek. Daarnaast werd Isa 7e op rek en 5e op sprong, werd Veerle 8e op balk en Saar 7e op balk.

Bij de pupillen 2 N2 turnde Jiska Bishop alleen op de vloer. En dit deed ze keurig naar behoren en ging er dan ook met het goud vandoor. Saar van Hemert deed dit op de balk met een vrijwel foutloze oefening. Daarnaast werd Saar 6e op sprong, 5e op brug en 4e op vloer.

Bij de Jeugd 2e divisie turnde Emma Monteban zelfs naar 2 gouden medailles. Op balk en vloer was zij de beste in haar categorie. Daarnaast ook een mooie bronzen plak op sprong en een 4e plaats op brug.

Bij de junioren turnde Masha van de Westelaken ook naar 2 gouden medailles op sprong en vloer. Dorine Berends was overtuigend de beste op brug en turnde helaas een minder strakke oefening op de balk waar ze 6e werd. Ook Femke de Jong had haar dag niet op de balk, waar ze de 4e plaats behaalde, maar turnde wel naar zilver op vloer en werd 7e op sprong. Veerle Clavan greep net naast het brons op brug en vloer en werd op beide toestellen 4e.

Bij de senioren turnde Anouk Helmer niet haar beste wedstrijd. Ze werd 5e op brug en balk en 6e op vloer. Gelukkig ging het de week ervoor in de districtskwalificatie een stuk beter. Daar wist ze de 9e plaats te behalen, waarmee ze zich geplaatst heeft voor de ¼ finale van het Nederlands Kampioenschap.

Ook Saar IJsselmuiden, Isa Smits, Veerle van der Linden, Saar van Hemert, Veerle Clavan, Dorine Berends, Masha van de Westelaken en Femke de Jong hebben zich geplaatst voor deze ¼ finales. Femke deed dit zelfs door naar de eerste plaats te turnen en Masha turnde naar het brons.