BredaGym begint seizoen met 7 regiokampioenen

In de afgelopen weekenden werden de regiokampioenschappen acrogym en turnen voor 1e en 2e divisie gehouden. En zo begon het seizoen voor BredaGym weer uitstekend met meerdere podiumplaaten, waarvan 7 maal de regiotitel

Turnen
In het hoogste niveau N1 werd Zerin Bozan Alvarez overtuigend regiokampioen bij de pupillen 1. Bij de senioren 1e divisie was het Femke van Brunschot die haar regiotitel prolongeerde. Eline van Seeters won met meer dan 5 punten verschil goud in de categorie jeugd 2e divisie. Saar van Hemert pakte het brons bij de jeugd 1 N2, Luna van de Westelaken het brons bij de jeugd N3 en Danique van der Hof won het zilver bij de instap N2.

Bij de junioren werd Masha van de Westelaken 6e, bij haar debuut in de 1e divisie. Bij de instap N2 werd Noa van der Feer 6e en Zoë van Ginneken 8e. Emma Monteban werd 5e bij de junioren 2e divisie. En bij de senioren was de 6e plaats voor Anouk Helmer, waar Veerle Clavan de 8e plaats veroverde en Dorine Berends 10e werd.

Alle turnsters van BredaGym uit de 1e en 2e divisie hebben zich tevens geplaatst voor de landelijke voorrondes van het Nederlands Kampioenschap.

Acrogym
In de loop van het 2018 is het aantal acrogym teams bij BredaGym verdubbeld, en dat was goed te zien op de regiofinale in Bocholtz. Op zaterdag wist het team van Nadia, Dorien en Sofia (D senior) de 1e plaats te bereiken ondanks wat missers in de muziek van de oefening. Zowel het team van Lara en Noortje (D jeugd) als het team van Babette, Lisa en Chanellivy (E junior) en het team van Robin en Noa (E jeugd) kregen medailles voor hun 2e plaats. Het team van Lynn en Ceder (D jeugd) en het team van Fleur en Benisa (E jeugd) waren heel blij met hun 3e plaats deze wedstrijd.
Het team van Anouk en Roos (D senior) greep helaas net naast de prijzen, maar zij hebben een mooie en foutloze oefening laten zien. De teams van Sara en Chaliya en Agnes en Emily (beide E senior) hebben een mooie 8e en 7e plaats behaald.

Op zondag waren de hogere niveaus aan de beurt, en ook daar was BredaGym goed vertegenwoordigd op het podium: Het team van Noa en Kimya sleepte de 1e plaats in de wacht, het team van Janneke en Lieke wist de 3e plaats te bemachtigen bij de C senioren. Nicky en Bente kwamen uit voor de C junioren en behaalden daar een welverdiende 1e plaats. Het team van Nienke, Jasmina en Saar deed daar niet voor onder: ook zij behaalden bij de A pupillen de 1e plaats.