2 BRONZEN MEDAILLES OP DISTRICTSFINALE

BREDA – Op zaterdag 9 en 16 juni werden de districtsfinales van District Zuid gehouden. De hoogste finales van de turnsters uit de D1/D2 en divisie 4/5. Om op deze finales te komen moet je zowel in de voorrondes als in de regiofinale hoog weten te eindigen. Maar liefst 18 BredaGym turnsters wisten een plaatsje te bemachtigen.

Op 9 juni was het een thuis wedstrijd, want de dames uit de D1/D2 draaiden hun finale in Breda. Bij de instap mocht Chaliya Canli in het niveau D1 het spits afbijten. Vooral op vloer (12.6) ging het goed! Het veld waarin ze turnde was erg sterk. Ze wist knap 22e te worden. Teodora Vasilic en Jayli Castien draaiden bij de pupil 1 D2 een hele stabiele wedstrijd. Teodora eindigde knap op een 12e plek, waarbij balk 13.05 wel extra benoemd mag worden, 3e van de ronde! Jayli ging heel stabiel en stond ook goed na 3 toestellen. Alleen toen ging het mis op vloer, want in haar prachtige oefening vergat ze twee elementen, wat haar 4.9 punten minder opleverde. Zonde natuurlijk anders had een top 10 plaatsing er zeker ingezeten.

Pupil 2 D2 Iara Barrau en Marouscha de Kwaasteniet hadden best wat last van zenuwen en waren vooral op balk wat minder stabiel dan anders. Gelukkig hebben ze wel een enorm leuke wedstrijd gehad. Ze wisten in het sterke deelneemsters veld knap 20e en 23e te worden.
Voor jeugd 1 D2 Guusje de Haas, de laatste wedstrijd in de verplichte oefenstof! Heel stabiel, niet van balk gevallen, nieuwe sprong gedaan, brug oefening geturnd zoals ze wilde en op vloer alle plusjes gehad. Precies zoals vooraf gehoopt! Ze eindigde knap op een 11e plaats.

Op 16 juni waren de bovenbouw dames aan de beurt. Eerst alle jeugd turnsters: Joyce Wijnen, Nina v/d Burgt en Linne Buijk in divisie 5 en Aranka Meershoek in divisie 4. Na een stabiele wedstrijd met een paar kleine schoonheidsfoutjes wist Aranka 6e te worden van de 35 tegenstanders! Aan de andere kant draaide ook Linne een stabiele wedstrijd en hadden Joyce en Nina wat moeite om op de balk te blijven. Joyce eindigde 20e, Nina 17e en Linne wist heel netjes naar het bronzen podium te turnen. Op naar divisie 4!

Ook bij de junioren wist een BredaGym turnster het podium te bereiken. Aniek Delacourt wist na een super balk met een radslag erop en een stralende vloeroefening ook het brons in ontvangst te nemen bij de 5e divisie. Haar wens van 4e divisie volgend seizoen heeft ze hiermee zelf weten veilig te stellen! Bij divisie 4 hadden we eigenlijk twee deelneemsters. Helaas was Lin Vissers nog niet voldoende hersteld van haar knieblessure. Haar niveau maatje Romy v/d Hout mocht als reserve turnster meedoen en wist zich heel knap naar een 22e plaats te turnen met mooie scores op sprong en vloer. 

Bij de senioren hadden zich 5 dames geplaatst, maar helaas kon Vera de Jong niet meedoen door haar studie. In deze ronde was de spanning voelbaar, kleine foutjes waren kostbaar en het niveau lag hoog. Toch wisten de dames zich erg goed staande te houden in dit sterke veld. Senior 4e divisie Loes Crezee werd, zelfs met een val van balk, knap 11e! Waar Carmen Kentrop, die nog niet helemaal was hersteld van een fikse griep, helaas wat meer pech had op balk. Bij de 5e divisie eindigde Leonie Kentrop op een 13e plaats en Chrisje Boemaars 23e. Beide dames turnden stabiel en naar kunnen. Helaas was de jury wat streng voor Chrisje op vloer. Leonie behaalde het 3e punt op brug!

Al met al een succesvol seizoen voor de dames uit de D1/D2 en divisie 4/5 en hun trainsters Dorien Kemps en Marit Kramer!