Maar liefst 17 Districtsfinale Kandidaten BredaGym

     

Op 23 mei in Someren en 24 juni in Kaatsheuvel werden de Districtsfinales gehouden van regio Zuid in divisie 4 en 5 en D1/D2. De beste turnsters per categorie/niveau uit Zeeland, Brabant en Limburg streden op deze dagen om de titel districtskampioen. Vanuit BredaGym wisten 17 dames zich te plaatsen voor deze finale. Dat is al een hele prestatie op zich. De districtsfinale is namelijk de hoogst haalbare finale in deze niveaus.

Manon en Suze

Op 23 mei in Someren was het de beurt aan de dames uit de D1 en D2. Bij de instappers hadden we twee deelneemsters. D2: Suze van den Hoeven en D1: Manon de Graaf. Manon had deze dag veel last van spanning, logisch op zo’n finale, maar wist wel een goede wedstrijd te draaien. Zij werd knap 25e. Suze hield het nog heel lang spannend. Net voor haar laatste toestel stond zij 2e. Helaas was dit balk, en ook al turnde zij hier een foutloze oefening, in verhouding waren de punten hier lager dan op de andere toestellen. Hierdoor zakte zij naar een toch nog heel erg knappe 5e plek.

Chivani, Lieve en Akua

Bij de pupillen 1 stond Chivani de Windt op de vloer in de D2. Een verrassende plaatsing, zeker omdat zij pas halverwege vorig seizoen begonnen is met turnen. Zij wist in het sterke veld een verdienstelijke 22e plaats te behalen. Lieve van de Vijver (6e) en Akua Tabiri (13e) turnden zeer sterk in de D1 bij de pupillen 1. Helaas moest Akua wel een val bij balk incasseren, maar beide dames wisten op vloer in de 14 punten te scoren!

Pupil 2 D2 Guusje de Haas draaide een stabiele wedstrijd. Pech op vloer, omdat wéér de stutrol niet werd gezien als stutrol en het zuur is als je sterkste toestel wat minder sterk wordt beoordeeld dan je zelf dacht dat hij ging. Toch wist ze op een mooie 20e plaats te eindigen.

In de laatste wedstrijdronde van de dag werd het echt heel spannend. Op maar liefst 0,2 afstand met de nummer 3 eindigde Jeugd 1 D1 turnster Julia Sancho Gálan op een super knappe 4e plaats. Haar maatje Mirthe Helmer werd 10e met het beste punt op vloer:14.7!

Mirthe en Julia

Philou, Anouk en Romy

Op 24 juni in Kaatsheuvel was het de beurt aan de dames uit de bovenbouw 4e en 5e divisie. De Jeugd 2 F Divisie 4 dames mochten met zijn drietjes het spits afbijten. Philou Touw turnde deze wedstrijd wat minder strak dan we het afgelopen seizoen gezien hebben, met hier en daar een klein foutje, maar sleepte toch een 11e plek in de wacht. Romy van den Hout turnde op sprong, balk en vloer enorm sterk, maar kwam nog wat te kort op brug. Zij eindigde op een 16e plaats. Anouk Mackenbach turnde haar allereerste districtsfinale. In voorgaande jaren had zij eigenlijk altijd net pech gehad door een blessure vooraf, maar dit seizoen stond ze er! Dit zorgde wel voor aardig wat zenuwen natuurlijk. Zij werd knap 34e.

Aniek, Loes en Carmen

Bij de junioren in de 5e divisie stond Aniek Delacourt. Zij heeft een zeer goede wedstrijd gedraaid, maar werd op brug en balk zwaarder beoordeeld dan verwacht. Hierdoor kwam ze net iets te kort om haar eigen gestelde doel te behalen: binnen de top 10. Ze werd knap 11e!

In de andere baan turnden Loes Crezee en Carmen Kentrop bij de junioren 4e divisie. Na 3 toestellen stonden de dames respectievelijk 2 en 4, dus was het even heel spannend. Helaas kwamen de dames nog net wat te kort op hun laatste toestel brug. Ondanks dit wisten ze toch op een knappe 9e en 17e plek te eindigen!

Bij de senioren 5e divisie had het een gouden ronde kunnen worden. Helaas wilde de pirouette van Vera de Jong niet op de balk blijven wat haar een punt aftrek opleverde, en de kans op de gouden medaille. Ze zakte daardoor naar een knappe 5e plaats, maar wel begrijpelijk zuur als je je realiseert dat goud er in had gezeten. Haar maatje Leonie Kentrop daarentegen wist wel op de balk te blijven, maar werd helaas zwaar afgerekend op haar sprongen. Zij werd in dit sterke senioren veld knap 23e. Ook in de andere baan waren de wiebelbenen teveel aanwezig. Normaal staat senior 4e divisie Willemijn Dinklo toch best stabiel op balk, maar ditmaal kon ze haar boogje niet tot stand terugkrijgen op de balk. Ook zij moest hier dus een punt voor de val incasseren en eindigde op een 14e plek. Zonder val was de top 5 in zicht geweest.

Vera, Leonie en Willemijn